• Home
  • /
  • cykelfika
  • /
  • #cykelfika – Lingers café på Vemdalsskalet

#cykelfika – Lingers café på Vemdalsskalet

image

Vemdalsskalets pärla

På Vemdalsskalets torg hittar man det mysiga fiket Lingers. Ett relativt nyöppnat ställe som i skidortsmått mätt är riktigt prisvärt. Utemiljön har mycket att önska. Det är ett fik du sitter inomhus i helt enkelt. Det är också rätt logiskt med tanke på att störst andel kunder har fiket vintertid. Miljön är som sig bör på en skidort. Rustik och snygg. Tavlor från gamla tider sitter på väggarna. Sköna soffor finns också för dem söker lite soft häng.

Utbudet är stort, från dagens soppa, till lunch för skidåkare vintertid till hembakt fikabröd, glass och matiga smörgåsar. Cafét säljer även surdegsbröd från eget bageri. Lite extra roligt är deras fina sätt att duka upp fikat på!

Cykelfik tycker jag att det klassas som. Cyklar du fjäll i området och bor runt Vemdalsskalet har du ett bra ställe att fylla på dina depåer. Kanske har du just averkat ett par backintervaller upp för Hovdebacken eller Vargenvägen upp till stugan? Eller kanske provar den här fina turen som jag beskrivit här. (Titta under fliken Turtips i menyn för fler rundor) Gillar du kuperad landvägscykling har du backar både åt Klövsjöhållet och mot Vemdalen.

Karta till fiket hittar du här!

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

One Comment

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: