#cykelfika – Nyfiket i Rättvik

Miljön och fikat är bara så mycket Dalasommar det går att vara.

På sommaren dyker det upp små fina fik lite vartans i vårt land. Vissa finns en sommar andra återkommer år efter år. Gammelgården i Rättvik har haft sommarfik i många år och svärfar har varit där många gånger. Nu i midsommar blev det ett besök där när vi hade cyklat en fin stigrunda.

Nyfiket ligger i Gammelgården med många vackra hus och dalakänsla. Det finns en örtagård och kossor att hälsa på. Uteservingen ger en liten känsla av trädgårdsfik och regnar det så finns det sittplatser inomhus. Små fina detaljer lyfter och personalen berättar mer än gärna vad de har att bjuda på. Utbudet är ekologiskt och närproducerat och det finns mycket att välja på. Både fikabröd och Rättviks specialitet tutull, ett tunnbröd som är riktigt gott. Kaffet är gott och du väljer vilken mugg du vill ha, ingen är den andra lik. Priserna ligger ungefär som priserna gör på sommarfik. Känslan får du på köpet.

Nyfiket klassar även in som ett riktigt bra cykelfik. Antingen gör du ett kaffestopp om du till exempel cyklar Siljan runt på racer eller bara rullar på fina dalavägar på din vanliga cykel. Cyklar du MTB har du fina stigar på siljansleden som går ut efter sjön. Gör en avstickare upp på Sjubergsvägen bara. Väljer du att cykla Biking Dalarna-lederna är det inte långt från Jarlsstugan ned till Gammelgården.

Karta till fiket hittar du här! 

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: