• Home
  • /
  • cykelfika
  • /
  • (cykel)fika – Torrvallen mellan Storhogna och Klövsjö
cykelfika

(cykel)fika – Torrvallen mellan Storhogna och Klövsjö

torrvallen

Fäbodfika

Mellan Klövsjö och Storhogna hittar du sommartid de bästa våfflorna. Tjocka, frasiga och med god grädde och hjortronsylt. Vill du köper du med dig hembakat tunnbröd från själva Torrvallen.

Torrvallen ligger längs med väg 315 mot Vemdalen. 2 kilometer från korsningen vid golfbanan. Det är en gammal fäbod. Den ursprungliga där man hade djuren ligger på andra sidan vägen. Där du kan fika har fungerat som fik och tidigare för att sälja det som fäboden producerade. Under något år har det inte varit någon verksamhet där men sedan i fjol har fiket kommit i gång igen.

Bortsett från våfflor kan du köpa getost, palt och stut (tunnbröd med pålägg) och självklart kaffe! Inomhus är miljön mysig på sitt 70-tals sätt. Det är gott om sittplatser på liten yta. Är vädret fint sitter du med fördel utomhus. Det kan vara lite kort om parkeringsplatser dock.

Kan Torrvallen kvala in som cykelfik? Det tycker jag. Cyklar du landsväg kan det vara ett bra ställe att fylla på depåerna oavsett om du kommer från Klövsjöhållet eller Vemdalen. Backträning (det är gott om backar här) kräver lite energi. Cyklar du mountainbike passerar du antigen från att ha tagit karl X1 över fjället eller kanske cyklat ett av turförslagen från destination Vemdalen, den till Johankölen. Eller har du som jag gör i bland, cyklat dig trött på grusvägen som löper parallellt med Torrvallen och går att åka ändå upp till masten på Katrina.

Torrvallen har stängt på måndagar, övriga dagar under sommaren är det öppet mellan 11-18. Från Klösvjö är det 8.7 km och från Vemdalsskalet 11 km.

(Vill du har fler cykelfikatips har jag samlat en del här!)

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: