1.5 km stiglycka

Jag är så där fånigt glad just nu. Över att få cyklat stig i 1.5 km. Nästan helt snöfri stig. Fått låsa upp framdämparen och hoppat över lite rötter och tagit lite fart över stenar. Fått känna den där härliga fartkänslan på en lite smalare stig och se träden susa förbi. Jag har fått parera rötter på skrå och känt mig lite ringrostig. Allt på bara 1.5 km. Det räckte för att lindra ett stigcyklarsug som är enormt just nu. Att resterande 17.5 km gick på cykelbanor och bilväg gjorde inte så mycket. Jag har fått cykla vårens första stig. Det enda lilla som jag kunde hitta. Dessutom känns min gamla och numer Cissis hardtail riktigt trevlig. Nästan så pass trevlig att jag vill trampa mig igenom sommaren på den.

Det dröjer nog ett tag till innan alla fina stigar tinar fram och torkar upp men det går ändå ganska fort. Sedan är det faktiskt inte så illa att ägna många timmar och mil på landsvägscykeln heller. Det var längesedan som jag har kört så pass regelbundna och bra distanspass som den här våren. Förhoppningsvis ger det lite resultat till sommaren.

Nej nu ska jag ta hand om ett stort diskberg, tvätta hardtailen och packa för morgoncykling. Jag har inte bestämt mig om det är vettigare att prioritera sömn framför cykling ännu. Vi får se!

Jag inser när jag tittar på omslagsbilden att jag sitter lite för högt. Jag har lite snabbt höjt sadeln och tyckte att det kändes ganska bra. Känslan stämmer inte alltid med verkligheten och sadeln får åka ned någon mililmeter i morgonbitti. 

5

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

3 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: