• Home
 • /
 • Cykligt
 • /
 • 14,5 mil och 13 timmar – en kort rapport 

14,5 mil och 13 timmar – en kort rapport 

Förra året hade jag min bästa dag. I går den sämsta på länge. Föret var kämpigt för alla och många slet ont. 

Redan innan fem mil började ryggen göra lite för ont för att alvedonen skulle hjälpa. Efter lite över 12mil hostade jag värre än vanligt och bricanyl hjälpte inte så mycket. Jag ville bryta då men fick inte för funktionärerna. De visste inte hur de skulle skjutsa mig tillbaka. 

I Granudden depån efter stängde jag av klockan och med tårarna rinnande sa att jag hem. Ett jättesvårt beslut samtidigt som det var lätt. Hälsan i första hand. Jag har gjort dumma tabbar förut. 

I dag känns ryggen ok men handleden på höger sida är svullen. Jag är tungandad. Funderar om och om igenom jag kunnat göra något annorlunda. 

Det har helt ärligt varit en tung period innan loppet. Det sätter säkert sina spår. 

I vilket fall som helst så är jag otroligt stolt över Hasse som gick i mål. Efter mer än ett dygn på skidor! 

Det kommer en Racereport vad det lider. Av förklaringa skäl inget Bloggsvep i dag. 

Tack för alla fina ord! Det värmer! 

15

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

18 Comments

 • Ove

  april 16, 2017 at 10:06

  Jag undrade just vad som hände i Granudden! Klokt beslut du tog!
  Lite trist kanske att Hasse och du inte fick avluta tävlingen gemensamt. Jag har sagt tidigare och det gäller fortfarande – Jag är stolt över dig och Hasse. Jag följede Hasse till Pälnibåcken – sen vill ögonen inte vara med längre. Vi hörs!

  Svara
  • Helena

   april 17, 2017 at 13:04

   Tack Ove! Det var nog klokt även om jag i dag funderar om jag inte kunde ha gjort lite till. SÅ är det väl alltid men jag tror ändå att det inte hade gått. Hasse gjorde ett sådant fanatiskt lopp!

   Svara
 • Jenny B

  april 16, 2017 at 10:34

  Vilken fantastisk prestation av Hasse – och av dig också på flera sätt. Drygt 14 mil på skidor är otroligt långt och med luftrör som säger ifrån blir det oändligt mycket tyngre. Och att veta när det är dags att bryta är starkt, det kräver självkännedom och mod!

  Svara
 • Hanna

  april 16, 2017 at 13:22

  Så otroligt starkt jobbat och ännu starkare att lyssna på kroppen och kliva av! Därför ska du vara riktigt stolt över dig själv också även om det sen här gången inte slutade som du drömt! 💜

  Svara
 • Lasse "Selast"

  april 17, 2017 at 14:07

  Grattis till en stark insats, fattar att det inte känns så nu men med lite distans till detta kommer du att känna stolthet över det du åstadkom och att du lyssnade på kroppen och kunde ”live to fight another day”! Att bryta suger hårt det vet jag av egen erfarenhet men att inte köra sönder sig totalt för att klara nått lopp ÄR klokt! Du är en hårding av stora format och min idol oavsett!

  Svara
  • Helena

   april 19, 2017 at 20:05

   Tack Lasse! Jag börjar landa i det och känner mig nöjd med det jag gjorde. Orken fanns där men i bland säger det stopp på riktigt.
   Tack för de fina orden också!

   Svara
 • anette magnusson

  april 17, 2017 at 19:06

  Grattis! att du var klok nog att lyssna på kroppen när den säger ifrån
  det är inte så lätt.
  Ta väl hand om dej och nu kommmer de underbara cyckeltiden
  nettan

  Svara
  • Helena

   april 19, 2017 at 20:03

   Nej det är verkligen inte det, man tänker om och om igen om man verligen gjorde rätt. I det här läget var det rätt. Det ska jag, och det gör den ju!!

   Svara
  • Helena

   april 19, 2017 at 20:03

   Det ska den, även omd et är det svåraste som finns att faktiskt kliva av i stunden. Men man blir väl lite klokare med åren..

   Svara

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: