• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • 27 minus, Happymorningride och skosuletips i videoform!

27 minus, Happymorningride och skosuletips i videoform!

God förmiddag. Vem har sagt att det är för kallt att cykla? Köldgräns är väl en rätt personlig referens? Eller så går vi fem tappra happyriders under epitetet lite väl galna. För den som är mer normalt funtat är det sista rätt på frågan. I morse stod nämligen temperaturmätaren på 27 friska minusgrader. Så där kallt att bilar gärna slutar fungera. Helt ärligt tvekade jag redan i går när det spåddes 26 minus vid sextiden. Lika tveksam var jag när jag vaknade och kände att det kanske bara var dumstridigt att cykla i sådan kyla. Men å andra sidan, vi har en läkare i gänget. Kör han kan det inte vara farligt för hälsan tänker jag.

Redan i går ordnade jag en högt temporär lösning för mina frusna fötter. Ett par sulor som skulle isolera mot kylan underifrån. Jag har inte köpt vintercykelskor ännu. Skoskyddet lagade jag med ett par varv eltejp innan vi åkte i väg. Så nu tänkte jag bjuda på videobloggspremiär här på bloggen! Med risk för att min dotter tar fram den stora skämskudden och ni får er ett gott skratt så visar jag hur ni på ett billigt sätt kan isolera varje vinterskodon ni har. Den här simpla lösningen räddade mina fötter i dag. (Det är för övrigt inte lätt att försöka få till en video. Jag snubblar på orden och har väl inte riktigt koll på alla saker men ta det för vad det är!)

Happymorningriden då? Det blev en förkortad version i dag eftersom det kommit för mycket snö för att kunna ta stigarna vid Spikbodarna. Vi rullade via Lillsjön och Odensala i lugn tempo för att inte förfrysa oss. 45 minuter och 12 km räckte gott och väl i dag. Fredrik, Stefan och Lars anslöt vid Scandic för enbart frukost. I dag höll bromsarna sig i shack. Växlarna däremot blir sega som kola i kylan och allt känns lite skört. Frös gjorde jag först någon kilometer från Scandic. Nu spås det mildare väder, 12 grader och strålande solsken i helgen. Rena vårvärmen eller åtminstone lite mer normala vinterförhållanden att röra sig i.

Telefonen höll sig vid liv i hela 100 meter i dag.

Telefonen höll sig vid liv i hela 100 meter i dag.

Inga vita fransar här men de kom.

Vintercyklister är sällan särskilt fotogeniska.

Men hörrni har en fin dag och en lika fin helg!

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

13 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: