4:or i vardagsrummet

Tänkte mitt på dagen att det skulle vara trevligt att riva av ett par fyror på traiern efter jobbet. Då mitt på dagen var jag rätt pigg, kände mig stark efter morgonstyrkan i gymmet. Att jag lyckats dra mig ur sängen var en bedrift. Sen blev jag lite trött på eftermiddagen, glömde mellanmålet och drack lite för mycket kaffe.

Väl hemma runt halv sex åt jag lite för mycket, paltkomat infann sig. Hasse fick ta första trainerpasset medan jag låg på sängen och försökte bestämma mig vad som skulle kännas minst jobbigt. Fyror eller trösklar? 20 minuter gånger 2 är rätt länge med pannben som servetter. Nej bättre att lida fyra gånger och sen får det vara slut. Dessutom plingade twitter till i telefonen, Björn hade precis avklarat sitt trainerpass och undrade hur det gick med mitt. DÅ gick det inte att maska längre. På med cykelbyxor och upp på karboncuben.

Och på´t bara. Fyra minuter runt 95% av maxpuls och kändes gjorde det. Rejält, bra mycket watt under tassarna och pannbenet började gå från servettstadie till betong. 3 sista intervallerna med Billy Idol och rebell yell i öronen. Tänkte på mina spinningdeltagare som verkligen kör järnet till låten. Det sved men jag matade på, samma kadens och bet i hop. I bland når man det där gränsen när det inte längre gör mer ont utan håller sig på en uthärdlig nivå och benen går av sig själv. Jag var där, hela vägen igenom passet.

Nu känns det riktigt skönt, benen är möra och skakiga och jag kom en milmiter närmare bättre cykelform till sommaren. 

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

11 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: