4:or på gymcyklen

Har inte rört en fena sedan i onsdags. Haft lite kill i halsen och huvudvärk och en enorm trötthet senaste veckan, mycket beror på jobbet, så vila har varit välbehövligt. Som jag tidigare berättat ska jag till vintersportcentrum för test, inte i morgon som jag skrev utan på tisdag. Täntke att det kunde vara bra att väcka benen i dag med härliga intervaller.
Och härligt? Ja på något sjukt underligtvis vis blev det så. 4:or på testcykel, eller intervaller överhuvudtaget är väl det mest cykelnördiga man kan göra, nåt som cykelherrarna roar sig med i källaren eller i typ en garderob på monarker. Måste ju provas  så att säga, hallå liksom, bra för klena cykelben!

Fristilen har technogymcyklar, helt värdelösa att sitta på, sadlar stora som tefat och en underlig sittställning, men det ska kännas. Cyklarna visar watt, Hasse provade i förra fredagen och kom fram till att han var otränad, därför tänker jag inte ens berätta vilka ynka watt jag lyckades producera.10 minuters uppvärmning på lågt motstånd. Sen 4 intervaller med fyra minuters vila mellan, puls önskvärt någonstans runt 85% (täntke jag då) sen nedvarning en stund. Enklare sagt än gjort. Syra i benen, smärta i baken och ett pannben som i första intervallen var lika tjockt som ett A4-ark. Tog de tre återstående intervallerna med lite mindre motstånd och struntade i att titta på wattmätaren.
Med Volbeat i öronen gick det lite lättare.Jag tog mig igenom! Blöt som en disktrasa men nöjd, det här mina vänner ger starka ben..så småningom.
En titt på pulskurvan så lyckades jag i allfall hålla mig över 80% strecket mestadels.

Nu firar jag avklarat intervallpass med indisk gryta som Hasse lagar och vilar mig i form tills på tisdag. Då ska pannbenet stenhårt!

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

5 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: