50 stulna frågor

Jag läste listan hos Elna . Hon hade stulit dem av Annika som driver bloggen resefredag. En förvisso lång lista men rolig. Det är lite spännande att få veta lite mer om den bakom en blogg man följt länge och väl. Och så tänkte jag dela med mig av mina svar. Något nytt säkert för någon!

1, Vad åt till du till frukost?
Fil, musli, en macka och två stora koppar kaffe. Det ser likadant ut varje morgon. Möjligtvis byter jag ut filen mot gröt lite senare under vintern. Jag är ingen frukostmänniska. Inte alls men äta bör man osv.

2, Vilken film såg du senast?
En komikers uppväxt. Den är stark och lika jobbig att se nu som när första serien och när boken kom.

3, Nämn fem saker man kanske inte vet om dig.
Fem saker? Det blir ju sammanlagt 55 frågor…..

1, Jag har snusat sedan jag var runt 14 år. Slutade med det för 11 veckor sedan. När jag vaknade upp efter knäoperationen hade morfinet slagit ut suget av nikotin och jag la av. Bara så där. Sjukt att det har gått för jag har provat så många gånger innan.

2, Jag är väldigt mörkrädd. Så pass att jag sover med lampa tänd om jag är ensam och att vara i stugan är bara jobbigt om jag inte har någon med mig.

3, På tal om nätter så går jag i sömnen. Pratar i sömnen och lever om ganska mycket i sömnen. Lider av sömnparalys periodvis. Googla det, får inte plats att beskriva det. Hursom lider nog mest Hasse av mina nattliga aktiviteter.

4, Har telefonskräck. Rätt festligt med tanke på att jag arbetar som biståndshandläggare och ägnar stora delar av mina dagar till att prata i telefon. Men det är annat. Jag går in i min tjänstemannaroll och har inga problem. När jag kommer hem sms:ar jag hellre, eller mejlar och törs sällan lyssna av mobilsvar.

5, Jag har i bland ett riktigt dåligt humör. Så dåligt att jag kan skämmas lite efteråt. Lätt att bli arg men lika lätt vänder jag.

När jag inte cyklar fotar jag en hel del. Ett av mina stora intressen.

4, Vilken film kan du alla replikerna till?
Jag lägger inte repliker på minnet. Möjligtvis kan jag citera några enstaka som ur filmen Dirty Dancing, Min sambo däremot, han kan det mesta i replikväg från sällskapsresor och annat.

5, Stör det dig om någon säger att de ska ringa men sedan inte gör det?
Nej faktiskt inte. Folk får faktiskt hellre sms:a eller messa mig på Facebook och glömmer de så glömmer de. Jag gör det själv alldeles för många gånger.

6, Vill du just nu göra några tatueringar?
Ja! Men jag vågar inte. Har velat i över tio år men är rädd att ska göra för ont. Jag har motivet klart och plats på kroppen. Det är bara att göra som det heter. Vi får se när det blir av.

7, Sover du med eller utan kläder på dig?
Med. Fast inte i pyjamas, då får jag lite klaustrofobi.

8, Vilken parfym använder du?
Jag använder inte parfym ofta. Det kan hända men jag är doftkänslig och får svårt att andas i samband med starka dofter. Men tvål och deo luktar jag. Plus lite grillrök i dag känner jag efter en utekväll i går.

9. Hur många landskap ha du bott i?
Tre stycken. Västmanland, Härjedalen och Jämtland. I den ordningen dessutom.

10, Sover du på någon särskilt sida?
Allra oftast på höger sida. Tar upp mycket plats i sängen och tar även mycket av min sambos plats i sängen….

11, Är du en beroendemänniska?
Ja tyvärr svarar jag på den frågan. Inte alltid så bra men jag kan också bryta den delen av mig.

12, Vem är den roligaste människan du känner?
Det är min dotter. (Jag känner många roliga människor som får mig att skratta så jag gråter men Cissi tar priset). Vi skrattar inte bara utan hon är rolig att umgås med och sprider sådan värme omkring sig. Jag är lyckligt lottad som har henne i mitt liv.

Hon, den människan som betyder allra mest för mig!

13, Har du fått fortkörningsböter någon gång?
Nej men helt ärligt körkortet vari fara många gånger och jag har bara haft tur att det inte varit någon kamera i vägen eller poliskontroll. Körde nog mer för fort som yngre än i dag. I dag skulle jag nog kunna åka fast för fortkörning om jag såg en polis, bara för att jag skulle bli så nervös och trycka på gasen som en ticsgrej. Inte särskilt bra.

14, Dagens låt?
Min vän Sandra spelade gruppen Philter senast vi var hemma hos henne och Robin och åt. Lite tv-spels/film/äventyrsmusik som satte sig hos mig. Låten Miyazakai Mountain har gått varm senaste tiden.

15, Har du varit med i tidningen?
Det har jag, flera gånger faktiskt. Allt från cykling till skidor. Det är lite roligt tycker jag. Jag hittade förresten ett riktigt gammalt tidningsurklipp från 95 när vi hade stridit om något viktig och fotades tillsammans med kommunalrådet.

16, Hur imponerar man på dig?
Människor som vågar göra saker, gå utanför sin komfortzon imponerar på mig. Det behöver inte vara storslagna saker. Likaså imponerar ärlighet på mig, att man vågar stå för sin åsikt och inte bara flyta med strömmen. Så imponeras jag sjukt mycket av riktigt tuffa tjejer som hoppar riktigt stora gap-hop och kan hantera cykeln på ett grymt sätt. Sådan tjej vill jag bli.

17, Vilken är din favorit bland Disney-filmer?
Oj, det var längesedan jag såg sådana filmer. Men jag gillade den där havet-är-djupt-filmen. Kommer inte på vad den heter men den var bra!

18, Vem ringde du senast?
Bortsett från jobbsamtal ringde jag Sandra i går. Via messenger. Himla smidigt.

19, Vad skrämde dig om natten som barn?
Att någon skulle knacka på mitt sovrumsfönster. Den rädslan har följt med mig hela livet. Jag blev skrämd på just det sättet och sådant sätter spår.

20, Vilken är din favorit bland julsånger?
Om jag får bestämma vill jag höra julsånger. Har ingen favorit alls. Gillar inte jul och än mindre julsånger faktiskt.

21, Vilken är din egenskap?
Att jag är lugn och väldigt envis. Eller i alla fall lugn utåt sett. Att det sedan rämnar invändigt när jag är stressad är en annan femma. Brukar få höra att jag inger förtroende med mitt lugn i jobbet och att jag är bra på att lyssna. Är kanske lite sävlig också men jag kallar det mer eftertänksam.

Jag är social oftast, fast också med ett stort behov av att få vara själv. Mindre sammanhang finare än större för min del

22, Är du social?
Både och. Gillar inte för stora sammanhang, påtvingat mingel eller bordsplaceringar där jag tvingas prata med folk jag inte känner. Men trivs bra i andar sammanhang och kan nog ses som väldigt social. Samtidigt har jag ett stort behov av att få vara själv, framförallt efter perioder med mycket social stimulans. Allra bäst trivs jag i små sammanhang.

23, Favoritland utför Sverige?
Norge, baby Norge. Har bara skrapat på ytan av vad Norge har att erbjuda och ska skrapa så mycket mer. Naturen, människorna och den stora möjligheten till aktiv uteliv lockar mig. Plus våfflor med brunost!

24, Vad läser du just nu?
Ingenting. Jag önskar att jag läste mer men efter jag pluggade klart har jag inte avverkat så många böcker. Som barn och lite äldre var jag en riktigt bokmal och saknar det där. Att sjunka in i en bok med hull och hår.

25, Hur många kontanter har du på dig nu?
En tiokrona i jackfickan. Visst gäller dom fortfarande va? Jag blev alldeles för förvirrad när vi fick fler och annorlunda mynt och undviker kontanter. Det känns som jag skulle behöva lära om, som jag gjorde sm barn och räknade mynt hemma. Men jag kör på kort och swisch i stället.

26, Favoritskådespelare
Alltså jag har ingen aning. Jag ser så sällan på film och serier.

27. Isglass eller mjukglass
Mjukglass utan att blinka!

28. Vad är det första du gör på ett hotellrum?
Kollar så att det finns kaffe! Hoppar lite i sängen. Så där vuxet diskret. Slänger av mig skorna och lägger mig en liten stund. Packar aldrig upp direkt utan strör ut grejerna allt eftersom. Konstigt eftersom jag inte gör det hemma.

29. Från vem är ditt senast mottagna SMS?
Från Easy Park. Nytt lösenord. Jag undrar hur många gånger jag ber om nya lösenord? Känns som jag alltid gör det, oavsett om det handlar om att komma in i jobbdatorn eller lösa parkeringsbiljett via telefonen. Hopplöst fall.

30. Vad skulle du vilja lära dig?
Att gå på topptur! Har tänkt det så länge men jag kommer mig inte för. Nu när jag har ett nytt korsband och mer stabilitet kan jag åka utför. Behöver inte vara rädd för att något ska gå fel på den punkten. Finns andra hinder men de ska jag väl ta mig över?

31, Vad var ditt senaste inköp?
En ny telefon. Jag har dragit på det i två och ett halvt år. Men nu var det dags. Jag skulle helst av allt velat avstå inköp av så dyra saker. Men jag köpte min nya telefon via Swappie, en begagnad och det kändes ändå lite bättre än att köpa en helt ny.

32. Till vem sa du ”jag älskar dig” senast?
Hasse. I bland är vi dåliga på det där. Att säga det till varandra. Försöker att bli bättre. Cissi får höra det ofta. Senast? Kommer inte ihåg. Jag ska säga det i dag. Ringa direkt!

33. Vad tänkte du när du såg dig själv i spegeln i morse?
Alltså, får inte glömma att ta ur linserna på kvällen. Jag ser bakfull ut med så röda ögon. Brukar annars undvika kontakt med min spegelbild på morgonen. Sällan en vacker syn.

34 Vad väljer du, godis eller chips?
Egentligen ingetdera. Möjligtvis väljer jag choklad. Chips tycker jag inte om så värst men kan äta någon gång i bland.

35, Min absolut sämsta egenskap?
Jag kan vara oerhört rädd för vad andra ska tycka och tänka. Oerhört dumt i många avseenden. Sedan har jag lätt för att tro att jag gör fel. Kommer chefen in på kontoret hamnar jag i snabbt i vad har jag gjort för fel nu, troligen allt möjligt som går att göra fel.

37. Vad är ditt favoritdjur?
Jag gillar hundar.

37, Hur lång är du?
165 centimter i strumplästen

38, Vilken är din ögonfärg
Blå med en gul ring runt Iris

39. Om du skulle ändra någonting hos dig själv, vad skulle det vara?
En svår fråga att svara på. Jag skulle vara lite mer snäll med mig själv. Periodvis har jag ganska dålig självkänsla och tycker jag är rätt värdelös på det mesta. Sedan skulle jag vilja bli lite bättre på att höra av mig till mina syskon. Tänker så många gånger att jag ska ringa men det blir sällan av.

40. Vad värdesätter du hos dina vänner?
Att de finns kvar även om vi inte hörs av så ofta. Att vi kan plocka upp tråden där vi lämnade den sist. Värdesätter också att jag kan lita på mina vänner och de på mig. Jag har hellre ett par få riktiga vänner än fler ytligt bekanta.

41. Vilket av plaggen i din garderob är din favorit?
Min Norrönatischa. Den köpte jag på rea i sommar. Färggrann och passar så fint till många av mina cykelshorts. Den är luftig och alldeles perfekt att släpa cykel uppför fjäll med!

Bästa plagget tischan från Norröna

42. Vad får dig att gråta?
Det beror lite på. Jag är känslosam och kan gråta för mycket. Det kan vara PMS, gulliga djur, en bra låt, några fina ord från någon eller att jag plötsligt saknar min dotter. Jag gråter en hel del med andra ord.

43. Nämn tre saker som får dig att le.
Ett, när jag får vara ensam i det stora. Som på fjället. Då ler jag!
Två, i sällskap med Cissi. Hon som är stor nu men fortfarande mitt lilla barn.
Tre, att få kommentarer, mejl och mess från er som läser bloggen och lyssnar på podden. Det häftigt och värmer så mycket. Det får mig att fortsätta skriva och är betydelsefullt.

44. Om du fick tre önskningar, vad skulle det vara?
Ett, att Cissi följer sina drömmar och gör sitt liv precis så bra som hon tänker att det ska vara. Att hon få må bra och vara nöjd.
Två, att jag får gå ned lite arbetstid till våren.
Tre, lite mer stugtid. Det har varit dåligt med det och jag längtar stugan i massor.

45. Vilka är dina favoritserier på TV just nu?
Vår tid är nu. Den tittar jag på. Och….Bonde söker fru.

46. Vad har du på dig just nu?
Ett par svarta slitna jeans och en tröja med blommor på. Basic. Vi ska snart på på middag så jag ska nog byta brallor i alla fall.

47. Vilken superkraft skulle du välja? Att kunna flyta eller att vara osynlig?
Att flyga! Nog för att det i bland skulle vara roligt att speja lite smyg och vara osynlig så är det nog häftigare att se världen uppifrån.

48. Vilket är ditt favoritgodis?
Jag är inte så mycket för godis. Men choklad med kokos är farligt gott!

49. Vilken är din största fobi?
Småkryp. De attackerar mot strupen. Alla gånger. Sedan är jag flygrädd, tandläkarrädd och lite rädd för att det ska kramas i tid och otid. Jag har en ganska stor bubbla av eget space omkring mig. För nära och jag blir obekväm. Kramar de som jag vill krama och tycker om. Tycker också massage är riktigt obehagligt. Det är en kamp att slappna av hos sjukgymnasten.

50. Vilken resa drömmer du om just nu?
Jag vill cykla någonstans där det är varmt, där liftarna går och lederna utför är häftiga och nervkittlande. Där singeltracken ger gåshud och vyerna tar andan ur en. Frågan är bara var man gör det så här års utan att flyga långt bort.

Pust..det blev en lång lista det här! Tack och bock för att du kom ändå hit!1

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: