• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • 6 km kort träningstävling – lika tufft mentalt som på riktigt 

6 km kort träningstävling – lika tufft mentalt som på riktigt 

Vi avslutade helgen i Rättvik med säsongens första interna träningstävling. Vi brukar köra sådana med jämna mellanrum. Ett bra sätt att simulera en tävlingskänsla med allt vad det innehåller.

Som adrenalinet vid start, mjölksyran som svider och ångesten att bli jagad och det nästan fartblinda fokuset att jaga någon. Känslan att inse att man gick ut för hårt och  och kroppen skriker åt en att stanna upp.

För att inte tala om den mentalt jobbiga känslan att bli omkörd och avhängd. När man ger upp för en liten stund och tror att det är kört. För att sedan ladda om och tänka att det aldrig någonsin är försent. Den sköna känslan att ta in meter för meter och slutligen plocka fram det där lilla extra innan mål. Lyckas gå om med en hjullängd.

Sedan hänga över styret och kippa efter luft. Totalt slut för en stund och så där skönt nöjd över att precis fått ladda ur ordentligt. Glömt smärtan och ångesten. Prata igenom efteråt. Var man tappade och var man åkte riktigt bra. Om små tekniska missar och var man åkte riktgt snyggt.

Allt det här rymdes i en 6 km kort träningstävling på hög puls. Ett uppvärmingsvarv på Biking Dalarnas 6km-slinga. Sedan all-in.

Jag tog hem den första ronden och vi båda fick ett kanonbra pass. Oerhört jämna och riktigt starka. Jag njuter för nästa gång får jag svårt att ta hem det!

4

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: