• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • 9 minus i ottan och 10 minus på eftermiddagen- så värt

9 minus i ottan och 10 minus på eftermiddagen- så värt

 

rakt ned där på isgata fick mig att vakna

 
Jag har en bra egenskap. Har jag bestämt att göra en sak är det sällan att jag hoppar över det. I går längtade jag cykel så det gjorde lite ont i kroppen. Bestämde mig för att ta en omväg till jobbet. 45 minuter i stället för 8. Ta rundan vi kör på fredagsmornarna. 

11 minusgrader lovade appen klart, SMHI sa 19 minus. Jag plockade fram vintercykelkläderna och laddade pannlamporna och hoppades att SMHI hade fel. 

9 minus och dimma när jag trampade hemifrån vid sex i morse. Med mjölksyra och betongsuggor till ben redan uppför Ringvägen. Träningsvärksöm rygg efter gårdagens marklyft gjorde ryggsäcken extra tung. Frös lite om armarna i början men svettades om överkroppen av den lite tjockare skidvästen. 

Smög mig nedför backarna på ren isgata och tänkte att skridskor hade varit perfekt efter anslutningsspåret mot Spikbodarna. Lite extra bultande hjärta när jag skulle ta mig utför stigen på bilden ovan. Is is och lite mer is. Tänkte att jag nog kunde få ligga länge innan någon skulle sakna mig eller leta efter mig om jag ramlade. 

Stämplade in på jobbet strax före sju och tinade upp mig själv i duschen innan jag micrade gröt till frukost. Lite piggare och nöjdare. Jag trotsade både morgontrötthet och kyla.

 

Dagarna blir lite längre nu.


10 minus när jag stämplade ut och cyklade hem. Raka spåret efter Minnesgärde för att hinna äta innan mitt spinningpass. Med solnedgång över Oviksfjällen och Storsjön som precis islägger sig nu. Det var så otroligt vackert att jag var tvungen att stanna och bara titta en stund. Tänkte att det nog är så här blå isen är på Antarktis. (man blir lätt filosofisk när det är vackert) Tänkte också att det är så värt att kämpa sig upp på morgonen och få kunna ta cykeln hem när det är så fint ute. Jobbet lämnades på något sätt efter vägen. Kylan är inget problem längre. Jag har vant mig. 

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: