Allra finast är hemmastigarna

Jag har ju varit på vift i flera helger och veckodagarna har varit fulla med mycket annat än träning. Jag har inte cyklat särskilt mycket hemmavid och än mindre på mina favoritstigar runt Spikbodarna och Torvalla. Just nu ligger mitt träningsfokus på SM om 3 veckor. Det innebär att mycket tid ska läggas på att köra SM-banan, lägga in intervaller och övervinna många hjärnspöken. Som i går blev ännu fler när jag och Sara Rönnberg körde SM-banan med lite tempo. Det hade tillkommit flera nya hopp och det tog stopp. Jag vågade inte sådant som jag borde klara av. Saker som inte är svårare än mitt stughopp i Storhogna.

I dag lämnade jag sm-tankarna för en stund och nyttjade en del av min friskvårdstimme och lunch (den andra delen av lunchen går åt att skriva det här) med att snurra på några av mina favoritstigar och prova några nya som dykt upp på Strava. Benen var trötta efter urladdning som ett varv på banan i går gav. Jag hade inte särskilt bråttom utan tryckte på i bland och rullade lugnt däremellan. Fick åka två riktigt fina stigar som jag inte visste fanns. Det är det fina med många som cyklar och många som tar sig tid att lägga upp stigarna på Strava så att andra hittar dem.

Jag kunde rulla in på jobbet med en skön känsla i kroppen. Inte allt för trött vilket är skönt i bland. Alla pass är inte hårda eller tuffa och de här lugna ger otroligt mycket.

Nu ska jag med lite ny energi ta i tu med resten av arbetsdagen och sedan väntar after work på stan och lite senare i kväll får ni ett inlägg om favoritprylar. Precis som förra veckan ger Elna, Sara och jag vår syn på samma tema! 

1

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: