• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • Äntligen Happymorningride och sömnbrist sätter sina spår

Äntligen Happymorningride och sömnbrist sätter sina spår

15 cyklister

Dagen före julafton var senast som jag klev upp strax efter fem för att börja fredagen med ett cykelpass. Då var tempot lugnt och jag kände mig ganska stark. Sedan dess har jag cyklat ett pass utomhus och två cykelpass inomhus. Inte så mycket ren cykelträning med andra ord. Man blir som bekant bra på det man tränar. Just nu ligger ju inte heller fokus på att vara stark och snabb på stig utan att ta mig igenom två skidlopp. Jag skrev lite om det för några veckor, om att det är ok att känna sig ur form och att det träning jag får till får vara tillräcklig. Det försökte jag tänka på i morse när kroppen inte svarade alls och jag såg mina kompisar segla i väg framför mig. När det sved i lårmusklerna i den grymma backen upp till Frösötornet och jag helst av allt hade velat smita undan och cyklat raka vägen till frukosten. När jag väl uppe på toppen satt på huk i en snödriva för att försöka att inte kräkas. Tänka på att jag får vara seg i kroppen och att jag faktiskt känner mig stark på skidor. Att det inte är samma muskler i benen som jobbar på cykeln.

Och som jag sagt förut är morgonträning för mig ett lotteri. I bland är jag riktigt stark och i bland stämmer inget. Är det ett pass med hög intensitet som fredagsmorgorna oftast är är det mer regel än undantag att jag är lite svagare. Men det gör inte så mycket. Oftast finns det orsaker till att kroppen inte svarar så som man vill. I mitt fall är det sömnbrist och  lite för slarvig mathållning i kombination av en mental baksmälla sedan Åre-helgen. Jag har i snitt sovit 4 timmar per natt sedan förra torsdagen. Det sätter sina spår. Vi pratade om det jag och Martin när vi tog sällskap från frukosten. Om det som Elna skrev så bra om i går. Att försöka balansera upp träningslivet med återhämtning och familjeliv. Att inte köra sig helt slut jämt. Om att det är vinter och formen kanske inte finns.

För hur trött jag än kände mig i dag så var det äntligen morgoncykling och den där fina starten på fredagen som blivit en rutin. Känslan av att det snart är helg. det är det också, om några timmar.

4

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: