Äntligen lite mtb på riktigt

Foto Hasse.

Nu är det vår på riktigt. Mtb-säsong på riktigt. Även här uppe. Under veckan vi varit borta har vintern tackat för sig och stigarna är is och snöfria och förvånatsvärt torra. Jag har ju visserligen trampat lite mtb ett bra tag nu men det är inte samma sak att nöta asfalt och grusvägar som att få leka på stig.

Happy-gruppen i stan har kört Frösön under veckan och rapporterat om fina stigar. Jag längtade lite efter stigarna där när vi var i Spanien hur konstigt det än låter när jag fick köra racer i cykelparadiset.

Jag hade tagit en extra ledig idag och efter en resdag i går med sent i säng var kroppen inte det piggaste. Även om jag inte kört speciellt hårt under spanienveckan har timmarna i sadeln varit många och värmen tagit hårt. Vi tog därför det lungt på morgonen. Kollade på nyhetsmorgon, hämtade ut ett paket (fick bli testpilot för Giros tjejbibs, mer om det senare!) och hämtade hem våra cyklar från Egons som varit på bromsservice.

Vi rullade ut mot Frösön väl påpälsade. Det är lite skillnad i
värmen. Duggregn och ett par plusgrader i dag, i förrgår sol och 32
grader i skuggan. Kroppen i chock så att säga. Jag trotsade ändå kylan
och tog enbart bibs och benvärmare. Nu ska jag inte ha överdragsbyxor.
Inte chans, det är maj.

Vid hjälmtorpet möttes vi av en helt annan stig än vanligt. Troligen ska det ska bli hustomter här och mycket av skogen är avverkad. En av de roligaste stigpartierna kanske försvinner? Trist såklart men inte så mycket mer än att gilla läget och hoppas att stigen blir kvar. Något annat mer kul var att någon vänlig själ har märkt ut stigarna med vit färg! Kanonbra.

Stigen ser inte ut som tidigare.

Vi åkte hela Frösölång men hoppade Bynäset. Jag började frysa och blev jättetrött efter 17 km. Så där när det känns som en bilresa hem hade varit skönt. Sista biten hem gick på lågfart och jag fantiserade om mat. Kroppen är trött hoppas jag. Sjuk vill jag inte bli just nu.

Stigen efter Rödösundet är mtb-propaganda. Finare får man leta efter.

Men det var en fin runda trots trötthet och jättekul att äntligen få trampa stig igen. Det är lite ovant så här i början innan tekniken sitter som den brukar. I morgon ska vi hänga på Happgänget. Innan har jag spinning. Det blir spännade. ÖSK-området är valt som kvällens runda. Anar att jag inte kommer hem torskodd.

Lågvatten i Storsjön nu. Går fint att cykla på stranden.
0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: