Aprilväder

För ett år sedan cyklade jag i decimeterdjup snö. Det var bara någon dag innan vi åkte till Spanien. Det var då aprilväder av stora mått. Jag lyckades även göra vårens första väggning. I dag var det aprilväder men utan väggning. När jag åkte hemifrån sken solen för att en kvart senare gå i moln över Vallsundet och framför mig drog ett rejält snöfall in. Ett ganska häftigt ljusspel med så olika färger åt de olika hållen.

När jag kämpat mig i motvind upp från sjökanten blev snöflingorna stora som lovvikkavantar. Vår? Jo Jämtländsk vår. Aprilväder helt enkelt. Hasses mamma sa att det skulle komma tre starurar innan det blev vår. Nu har det snöat starurar i flera dagar.

Jag har tagit det lugnt med träning efter Nordenskiöldsloppet. Korta pass på låg puls för att få lite genomströmning i kroppen. Det tar tid att återhämta sig från långa lopp. Förra året klarade jag mig utan några fysiska krämpor efteråt. I år har ena handleden varit öm och jag har haft lite känningar i ryggen igen. Senast i dag.

Jag hade tänkt att prova köra styrkeintervaller utomhus på cykeln i dag men kände mig lite för trött för det. I stället ägnade jag 75 minuter åt trycka på lite extra på en del stigar runt Torvalla. Vi har hittat så mycket fint där att det är svårt att inte åka dit. Även om mina ben känns sega och trötta finns det ändå lite sprätt i dem. Det tar tid att ställa om från skidåkning till cykling även om hjärtat är starkt. Förra året fick jag en rejäl boost av Nordenskiöldsloppet alla timmar. Jag hoppas den effekten kommer även i år.

De där styrkeintervallerna de blir av i morgon i stället. Jag har en perfekt backe och förhoppningsvis ett starkt pannben!

4

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

6 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: