Bananpannkakor och lek på cykel

Kepsnördarna

Kepsnördarna

Jag hade stora planer för min första semsestervecka. Eller i alla fall obegränsat med tid att cykla. Kliva upp, äta frukost, hänga lite i soffan och se ge mig ut. Inte behöva tänka på tiden eller ha bråttom till något. Därför tyckte min kropp att det var just i början av den här veckan som den skulle bli lite hängig. Så vila. I går skulle jag ha kört min spinningpass. Men ett litet kill i halsen satte stopp för det.

I morse vaknade jag lite piggare och försökte väcka en inte lika pigg dotter. Vi hade planerat lite lek på cykel. Jag hade också lovat bananpannkakor eller plättar i vårt fall. (Har du inte testat? Gör det! Riktigt enkelt och gott) Hon har velat prova det och jag åt det för första gången häromveckan. Efter långfrukost cyklade vi sedan ut till pumptracken i Valla som nu är torr och fin. Rolig och jobbig träning. Framförallt för armarna kände jag. Runt ett par varv med målet att inte trampa en gång utan bara skapa fart hela varvet runt. I fjol gick det. Nu lite trögare. Övning ger färdighet säger de som vet. Det blir defentivit ett par vändor dit under sommaren.

image

Kidsen i Valla har gjort ett bra jobb när de fixat en pumptrack.

image

Trappor är skoj. Även små trappor.

Vi rullade vidare via Ändsjön och de rotiga stigarna där. Bra teknikträning för både mig och Cecilia med broar och trappor. Där var det lite blötare men fullt cykelbart. Efter en vad Cecilia tyckte var för lång backe upp till Frösötornet stannade vi för att fika. Frösötornet drivs av nytt folk i år och det blev ett stort lyft! Rawfika, surdegsbröd och det mesta eko. Stort gilla på det. (Fiket får ett eget inlägg med fler bilder vad det lider.)

Cissi blev lyrisk över drickan.

Cissi blev lyrisk över drickan.

Vi tog DH-banan vid Ladängen på hemvägen. Jag var inte lika tuff som sist utan hoppade över den första branta backen. 29:an kändes så mycket större än sist då jag körde på fincuben. Men själva banan däremot var inga problem i dag. Hade jag legat på lite mer från början och inte stoppat upp för att vänta ut Cecilia hade det blivit en QOM. Det är ett stort steg framåt för mig som är rädd att åka utför. Vi susade sedan nedöver Lövsta via en brant stig utför och Cecilia berömde min tuffa utförskörning. För en gång skull kom hon inte om mig. Bara för att det var så kul att köra fort utför tog vi Kärringbacken innan vi rullade genom stan och tvättade av cyklarna i tvättomaten.

En lugn komma-i-gång-runda helt enkelt. Rätt skönt. Men mina ben är så tunga och trötta och det finns inget att trycka på med. Det lovar inte gott inför fredagens Orsabajk. Jag känner mig totalt ur form. Känns det även så här i morgon vet jag inte om jag startar. Inte för att jag är rädd att jag ska köra dåligt utan för att jag inte vill riskera att blåsa ur kroppen om den inte är riktigt pigg. Så värt är inte 25 km för det.

image

Torka tallriken fin innan plåtning? Nästa gång.

Blev ni nyfikna på pannkakorna? Receptet? Självklart. (Min blogg börjar te sig som en recpeptblogg nu.)

Pannkakor till två morgonhungriga tjejer

  • 3 ägg
  • 3 sbananer
  • Kokosolja att steka i.
  • Topping- välj vad du tycker om. Kokosflingor, bär av olika slag, lite honung etc. Vi hade hallon och blåbär i frysen och toppade med kokosflarn.

Mixa bananer och ägg. Stek med kokosoljan i plättlagg om du har ett sådant. Annars gör du små plättar i stekpannan. Toppa med det du tycker om!
Serveras gärna med en kopp kaffe och är kroppen lite mer hungrig släng i dig ett par mackor eller så.

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: