• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • Åre-Björnens nya xc-leder med She Rides

Åre-Björnens nya xc-leder med She Rides

I söndags packade vi bilarna med cyklar och mötte upp Katrin i Åre. För en dags cykling på Björnens nya xc-leder och lite stigcykling mot Fröå tjärn.

Det var Katrin som föreslog ett event för She Rides i Åre. Hon hade cyklat i Björnen och vilel gärna visa hur fin cykling det var där. Ett riktigt trevligt förslag som vi inte var sena att haka på. Det är roligt att få åka bort och cykla någon annanstans tillsammans med andra. Och bra för de som inte bor i Östersund att få lite närmare till träffar. Det blir lätt att de flesta eventen blir i stan.

Katrin hade prickat in ett riktigt fint höstväder och solen värmde när vi samlades vid parkeringen vid Carin krog i Björnens skidområde. Många lager kläder åkte av när vi insåg att det faktiskt inte var så kallt som vi trodde innan. Katrin drog lite praktiskt inför dagen och vi enades om att det inte handlade om att köra fort utan bara njuta av en fin dag, få åka lite nya stigar och självklart fika på ett fint ställe.

Först på schemat för dagen var de två nya lederna vid Björnen, Kopparn och mineralen. Två maskinbyggda leder av det lättare slaget men för den delen inte tråkiga. Vi fick skönt slingrande led upp en bit i skidområdet och med alla höstfärger var det otroligt fint. Några lite snabbare tog täten och väntade in emellanåt. Några andra däribland jag tog det lugnt längre bak.

När vi kom in på leden Kopparn lovade Katrin sköna serpentiner utför och bra fotoläge för den som ville. Jag och Katrin åkte före för att fota de andra. Nu gör sig en liten kompaktkamera i svårt kontrastrikt ljus sig inte så bra men leden var fin. Så pass att vi var några stycken som cyklade upp en gång till och tog vårt tempo ned igen. Sköna doserade kurvor utan några tekniska svårigheter. Bara skönt flow.

På väg ned mot Carin krog och upphämtade av våra fikaryggsäckar skulle vi få enkel cykling längs med en transportled och ett fint fotoställe med utsikt över Åresjön. Jag själv låg långt bak och fick se hur snyggt gänget tecknade sig i motljus. Utan att tänka till före krånglar jag upp min kamera och tappar den och går sedan över styret. En onödig krasch. Som tur var fanns det bra kompetens i gänget och jag fick min hand undersökt och tejpad.

Men avbryta rundan ville jag inte utan fortsatte med till den fina fikaplats som Katrin hade rekat. Efter fin grusvägsåkning stannade vi vid Fröåtjärn. Drack kaffe, åt lunch och fick Äventyrsbullar. Pratade cykel och om saker vi kan hitta på tillsammans. Madelene som tillsammans med Katrin rekat dagen konstaterade något i stil med att det bästa hänget är gratis. Att det inte behöver kosta något för att samlas gemensamt och cykla. Så är det och det blir ofta riktigt bra.

När vi kände oss nöjda hade Katrin och Madelene en liten pärla att visa på tillbakavägen. Kanalleden som gick från infarten mot Fröå gruva tillbaka till Björnen. En sådan där slät slingrande stig som inbjöd till fart för den som ville. Sedan fin stigcykling och lite spångträning innan vi åter stod på grusvägen vi tagit till tjärnen och transport ned till bilarna igen.

Några av tjejerna valde att cykla upp till Copper Hill för att ta den omtalade våfflan-leden innan dagen var slut. En led som jag försökt att hitta och hade planerat att åka innan hemfärd. Jag insåg att jag inte skulle kunna cykla tekniskt utför med bara en hand och lovade att hämta upp Erika och Hanna som åkt med mig till Åre. I stället för mer cykling åkte jag och några till ned för att tvätta cykel. Tackade för en fin dag och kände mersmak för cykling i Åre. På lederna runt Björnen och självklart att få revanch på våfflan.

Vi rullade hem till stan. Nöjd och glad över att ännu en gång få cykla med ett sånt härligt gäng tjejer. Återigen få nya cykelbekantskaper och skönt häng med massor av skratt. Tänk vad bra det här visade sig bli, vilken stor uppslutning det varit och hur många som har utmanat sig och gått utanför sin komfortzon. Många gånger om. Framförallt är det häftigt hur många tjejer som cyklar häromkring. Människor jag inte skulle ha träffat om det inte vore för cyklingen. Och jag hoppas jag får träffa ännu fler, får cykla i hop och åka hem med en go känsla i kroppen!

Återigen ett stort tack till dig Katrin och Madelene för att ni tog emot oss och visade en kanonfin runda. Det här tycker jag att vi gör om!

Är ni nyfikna på Björnens xc-leder så kika in hos Lisa som driver bloggen Livet från den ljusa sidan. Hon har skrivit ett jättebra inlägg om lederna!

(Det var inte på något sätt det sista sherides-eventet. Redan i morgon är det mekkväll och snart dags för pannlampecykling i spikbodarna. Så mer cykelhäng blir det!)

3

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: