Bloggsvepet

Vi går mot februari och jag läste i går att dagen här uppe hos oss har blivit 2 timmar och 20 minuter ljusare sedan den 21 december. Det märks och jag blir lite piggare och gladare. Nu är det inte längre mörkt vid fyra och det ljusnar redan strax före åtta. Den senaste veckan har solnedgångarna här varit magiska. Vilket har märkts i sociala medier och däribland min egen Instagram. Det har varit otaliga soluppgångar och solnedgångar. Däremot är det tråkigt att det inte finns någon snö. Häromdagen kvittrade fåglarna och det töade och slaskade. Som en aprildag nästan. I januari ska det enligt min mening vara mycket snö, riktigt med kallgrader och jag cyklar i fluffig snö och kör stakträning i Spikbodarna. Jag har ändå turen att ha stuga i ett snösäkert område.

 • Det verkat som många haft en svacka i sin träning under den senaste månaden. Många inlägg hos de jag följer om tappad lust och uteblivna träningspass. Men nu verkar det vända, även för mig. Ida Aspviken postade ett löpinlägg med mycket glädje i och bilden var riktigt fin och stämningsfull. Härda ut så vänder det hade hon som rubrik och det är så sant. Det vänder alltid, förr eller senare, det handlar bara om att inte ge upp!
 • På tal om trötthet och kanske en anledning till att det känns så tungt skrev Underbara Clara i veckan ett inlägg om när man varit stark för länge. Ett inlägg som var så igenkännande och gav pepp. Jag har vadat fram i en oändlig trötthet och känt en frustation över att inte hinna med saker. En frustation att jag direkt efter jobbet halvslumrat på sängen i stället för att göra något vettig.
 • Nu när det börjar bli ljusare och peppen återvänder kanske ett löpprogram kan vara något att testa? Emmi som driver bloggen Explorista skrev i veckan ett inlägg om hur du på tio veckor klarar milen. Inspirerande och bra!
 • Jesscia Clarén skrev ett bra inlägg i veckan om att våga vara sjuk. Att våga vila när kroppen behöver det och inte dra i gång för tidigt. Om att det är ok att inte träna. Läs!
 • Det blir inget Instagramtips den här veckan, inget poddtips heller men däremot ett Facebookkonto som jag ramlade över, förvisso förra veckan men som får plats i dag. Det finns så många bra grupper och jag blev alldeles varm när jag upptäckte gruppen skidande tjejer. Vilken pepp i gruppen, vad otroligt många som åker skidor, på alla möjliga nivåer.
1

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

 • Sara Borg

  januari 29, 2017 at 19:36

  Skidande tjejer, den måste jag spana in. Är det förresten nån som har koll på någon bra skidblogg? De enda jag läser som åker är du och Hasse, och Anna Haag och Emil Jönsson, men de är ju inte riktigt på min nivå om en så säger… Jag skulle gärna hitta någon som är på motionärsnivå och kanske som jag åker lite då och då och som ska ta en sträcka på Stafettvasan eller kanske åka halv- eller Tjejvasan. Det skulle vara kul att läsa om hur andra tänker runt sin skidträning, särskilt nu när snö är en bristvara.
  Sara Borg recently posted…BonuspassMy Profile

  Svara
  • Helena

   januari 29, 2017 at 19:57

   Jag har inte så stor koll på skidbloggar, vet inte om det finns så många renodlade sådana, läser ju Anna Haag. Kolla i skidande tjejer och ställ frågan där!

   Svara

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: