Bloggsvepet

Den här veckan blev lite som den blev. Från att gå från semester i värme till att jobba bara några timmar efter att man kommit hem. Till kylan i Östersund. Kontraster i massor. Dessutom effektivt lämnat det mesta av sociala medier-koll och sporadiskt uppdaterat bloggen (vilket varit riktigt skönt. I bland behövs det en liten paus). Missat mycket av de nyheter som hänt och enbart fokuserat på här och nu och var vi skulle cykla härnäst. Så den här veckan var lite att-ta-igen-vecka och försöka få in rutinerna igen. En vecka är inte mycket men den här veckan som gick kändes mer semester än mina fyra sommarveckor. En stor omställning var att helt plötsligt försöka komma på vad man har på sig när man cyklar i kyla. Att försöka klara av att cykla i kyla. För så här mycket har jag inte frusit förut och ändå är det inte ens på minussidan. Hur blir det till vintern tänkte jag i går när jag tog på mig varma lobsterhandskar. På grund av efter-semesterslöhet så har vi faktiskt inte hittat på något vardagsäventyr den här veckan. I stället kommer förra veckans äventyr i fikaform i morgon. Nya tag sedan!

 • En nyhet som inte gått mig förbi är #metoo. Jag har under veckan funderat på om jag själv skulle skriva något under taggen. Om jag bara skulle lägga taggen som statusuppdatering på Facebook. För varje uppdatering i mitt flöde har varit jobbigt att se. Jobbigt för att det är så oerhört många kvinnor det handlar om, jobbigt för att det ger påminnelse för en själv. Det är en jäkligt viktig rörelse som dragit i gång. På så många olika plan. Och för att jag själv har en dotter. Det är många som skrivit om det här under veckan. Många bra blogginlägg, debattartiklar och liknande. Några av dem är bland annat Elna Dahlstrand som skriver ärligt och viktigt, Jennifer Sandström som lyfter de som står bredvid och inte backar upp, Malin Vintefjell som också lyfter det suveränt och så Britta Zacharis inlägg där hon ryter i från om att bagatellisera våra berättelser. En del av allt bra som har skrivits om det här!
 • Katja som driver cykelkatten.cc har blivit mamma! Precis som med Elna så har vi läsare och följare fått följa henne under graviditeten vilket är superkul även om jag är så långt i från småbarn det går att komma. Kajta har en förmåga att skriva bra och twistar till det lite, så där att man sitter med ett litet leende i mungipan och tänker jamenvisst det går att få in lite cykligt närsomhelst. Som ett av hennes inlägg i veckan där hon alltid kommer att sätta bebisens behov först men för morsan är cyklist och kommer att få skrapande knän. Läs och kika på de fina bilderna.
 • Veckans mattips är en grym veggogryta! Vi stod nämligen på en mack i Sundsvall när vi åkte hem från Arlanda och jag tittade i frysskåpet och såg en halloumi hot pot. Efter en vecka med tung mat, mestadels grillat kött längtade jag grönt. Massor av grönt. Sa till Hasse att den där skulle man prova till lunch någon gång även om frysta lådor sällan är det mest upphetsande som finns. Hasse googlade recept och hittade faktiskt Felixs egna recept på den frysta lådan. Hurvida Hasses hotpot är lika god som orginalet låter jag vara osagt. Det var gott nog det han lagade. Så prova du med. Receptet finns här!
 • Är du nyfiken på vad som krävs för att göra en Vätternrunda under 7 och 8 timmar? Jag läste en jätteintressant artikel skriven av Mattias Reck (som är tränare i Guided Heros) om det på Facebook. Det ger lite perspektiv på hur mycket som krävs och intressanta fakta kring watt och liknande. Jag kommer inte att sikta på en snabb Vätternrunda men gillar ändå att nörda ned mig lite i sådana här saker. Det ger lite inspo att träna lite mer strukturerat i alla fall!
4

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

 • Malin

  oktober 23, 2017 at 06:33

  Tack för ditt fina omnämnande, känns enormt hedrande Helena! <3 Jag håller med dig i att det varit smärtsamt varje upplevelse man läst om, och omvälvande hur många som brutit tystnaden. Samtidigt tror jag du är inne på något viktigt – det är naturligtvis lika rätt att inte själv orka eller vilja dela med sig offentligt om sina upplevelser. Samtalen i vardagsrummet är lika viktiga och mycket värda.

  Svara

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: