Bloggsvepet

Det är den 4 november och vi har tillbringat en helg i stugan. Det var över en månad sedan jag var här. Faktist då när bilen ovan är tagen. Då var fjället färgsprakande och nu är den första snön här. Inga mängder utan mer ett hårt täcke av skarsnö och is. Men ändå lite mer vinter. Förra året den här helgen gjorde vi längdskidpremiär i ett jullandskap. Mängder av fluffsnö på träden och oerhört fina skidspår. Skidpremiären är inte långt borta bara det kommer lite mer snö. Det är lite en mellanperiod nu. Lite för kallt och skitigt för cykel och lite för isigt och kallt för långa fjällpromenader. Nåväl vintern kommer som den alltid gör!

  • Jag läste en bra artikel från Svenska Cycling plus i veckan. Om däcktryck, mönster och vad man ska tänka på när man köper nya däck till cykeln. En artikel som svarar på de flesta frågorna. För just däck är ett stort samtalsämne oh något jag får många frågor om. Framförallt nu på hösten när det är slirigt och halt.
  • Den andra cykeltidningen, Bicycling tipsar om 3 explosiva pass som ger krut i benen. Pass som fungerar både inom och utomhus och framförallt tänker jag gör trainerträningen lite roligare. Passet ”Genrep” ska jag själv prova. Det simulerar tävling på ett bra sätt.
  • Fornstigen har jag hört talas om i cykelkretsar men inte sett så många bilder därifrån. Tills jag hamnade hos Cathinka som driver bloggen på Vift. Hon delade med sig av ett otroligt fint inlägg om en dagstur längs med Fornstigen som går ute på Lovön i Stockholm. Jag samlar på sådana här små vandringstips i vårt land. För att kunna ta fram om jag i närheten någon gång. För det finns så otroligt mycket att upptäcka!
  • Podd är roligt och jag önskar att jag lyssande mer på det. Det går lite i vågor. I bland hittar jag poddar som verkligen fångar mitt intresse och då lyssnar jag mycket. Sedan hittar jag ingenting. Nu släpper Jessica Clarén och Joanna Swica podd, jättespännande och jag anar att det kommer att bli grymt. Även Ida Aspviken och Malin Nillson  börjar podda om träning. Jag ska lyssna!
  • Veckans recept har jag inte provat men ska! En björnbärspaj med cashew. En socker och glutenfri paj från Clean eating by Annica. Det lät så gott och av just den anledningen ska jag prova den helt enkelt.
  • Den här helgen hade jag och Hasse planerat att göra en längre utflykt med våra fatbikes. Det blev inte riktigt som vi tänkt och det återkommer jag till i morgon. På det inlägget fick jag en fråga av Anders Landen om hur det gått och han länkade till en tur han gjort. Han inleder sitt inlägg med meningen ”Även om det är november så går det utmärkt att göra upptäcktsfärder på cykel”. Precis så är det! Hans blogg Cyklaster blev ett bomärke i min lista. Där finns mycket trevligt för oss som gillar cykel!
2

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

One Comment

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: