Bloggsvepet

Vi är inne i april! Tänk snart är det sommar och många ljusa kvällar. Det väntar tävlingspremiärer och det surrar liksom av både cykel- och träningsglädje lite här och var. Jag är lite avvaktande tills jag har fått min magnetröntgen av knät. Då vet jag med säkerhet vilka mål jag kan sätta under sommaren. Jättetrist att kanske få revidera dem men ändå- det kommer att bli bättre och cykla ska jag kunna göra. Sedan inväntar jag snöfria stigar. Det som verkar dröja. Det är nästan så att jag skulle kunna åka bort för att få åka lite stig.

Förra söndagen utgick bloggsvepet. En liten påskbaksmälla och massor av saker att göra. Jag var fylld av energi när jag kom hem från stugan men tappade lite styrfart när vardagen kickade in igen. Sedan sist har vi spelat in två poddavsnitt, ett av dem ligger ute och det andra väntar jag på att Elna ska lyssna igenom och ordna med bild. (hon publicerade nyss ett inlägg om hur mycket vår hon har hos sig. Jag är inte alls avundsjuk. Inte det minsta….)Jag har också haft mycket saker på kvällarna och äntligen kommit i gång med träningen. Men den här veckan har jag ett svep!

  • Sara Rönne skrev ett tänkvärt inlägg om social detox bland mäktiga fjäll. Hon ställde sig frågan vad en är om man inte är uppkopplad, om det stressar eller inte. En tanke väl värd att tänka på när den uppkopplade tiden är stor och informationsflödet är stort.
  • Sue Paz, en inspirerande och grym multisportare och en del av det nya sherideslaget har skrivit ett bra inlägg om återhämtning och belastning. Jag fick en tankeställare och inser att jag sover på tok för lite för att orka träna och framförallt hålla mig frisk. Hennes strategi som hon beskriver ska jag prova. Sus är för övrigt också en del av Sherides bloggare. Så kika in!
  • Ingrid Kjellström skriver alltid underhållande inlägg. Sköna cykelinlägg som är en fröjd att läsa. Framförallt hennes behind the scene inlägg. Ett sådant publicerade hon nyligen. Kanske suger jag i mig allt i cykelväg utan snö just nu för jag kan med lätthet boka en resa utomlands för att få cykla. Plånboken och semesterkontot håller inte med dock.
  • Malin funderade lite kring när pannben och kropp samarbetar i ett inlägg på hennes blogg. Om de där gångerna när allt fungerar. Hon liknande det vid runners high. Det är intressant för precis som Malin skriver orkar kroppen mer men i bland inte lika mycket som pannbenet. Det händer titt som tätt för min del. Oftast kämpar jag vidare och i efterhand skulle jag nog ha lyssnat mer på kroppen än huvudet. De gånger de klaffar är häftig. För min del händer det inte så ofta men när det väl gör det äger jag världen. Som under mitt första Nordenskiöldslopp. Det som kändes så ”lätt” trots sina 20 mil och utmattningssmärta i kroppen. Då var huvudet och kroppen i balans. Det har hänt vid någon enstaka cykeltävling också och i bland på något av de där cykelpassen när håren reser sig på armarna och jag sätter varenda liten teknisk grej och har sjukt hög fart.
  • Sova ute vintertid i vindskydd? Låter det inte mysigt? Jag tycker det och har tänkt så många gånger men det blir liksom aldrig av. I stället läser jag om andras sova-ute-äventyr och tänker att nästa helg. Eller nästa eller nästa vinter. Nu när jag besökt Sara Sjöbergs blogg om det här bestämde jag mig för att det ska bli av. Struntsamma om jag inte hinner innan vinter ger sig. Det går ju lika bra att sova ute en lite grå vårdag också!
2

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

5 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: