• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • Buff, stigcyklarshorts och benvärmare

Buff, stigcyklarshorts och benvärmare

Processed with Snapseed.

Ett par minusgrader och snö. Perfekt för buff, stigcyklarsshorts och benvärmare.  Foto Hasse

Vet ni, man kan kommer ganska långt utan specifika vintercykelkläder. Framförallt när det är lite svårt att veta hur man ska klä sig. När temperaturen ligger runt nollan och flossade tights är för varma och vanliga cykelbyxor för kalla. Eller när det är riktigt kallt kan tre plagg fungera ypperligt som förstärkningsplagg. Dessa tre plagg är nästan ett måste i varje cyklist garderob, höst, vår och vinter.

Nämligen BSB;

  • Buff. Den där tygbiten som funkar till alla uteaktiviteter och som nästan inte kostar något alls. Har du tur kommer du över någon reklambuff. Buff är något som alla borde ha i sin träningsgarderob. Ha den runt halsen för att slippa lite drag och få lite extra värme. Använd den som mössa på huvudet eller som ett lite tjockare pannband under hjälmen när vanlig Buffen perfekt till mycket, som runt halsen, på huvudet när mössan är för varm eller över ansiktet tillsammans med en aitrim (vad det här skrev jag om här) om det är riktigt vinterkallt.
  • Stigcyklarshorts. Visserligen ett sommarplagg och som jag cyklat i nästan hela sommaren. Speciellt ett par lite tjockare som i somras kändes lite väl varma trots att det gick att reglera värmen via dragkedjor på sidorna. Jag funderade på vad de egentligen passade bäst som och kom fram till att de är perfekta höst- och vinterbyxor. Ett grymt förstärkningsplagg som ger perfekt värme när det är några minusgrader över vanliga cykelbyxor och benvärmare eller tights. Lika perfekta när det är riktigt kallt. Dra dem över dina vintercykeltights så har du både vindskydd och ett extra värmelager!
  • Benvärmare. Funkar ju höst, vår och kalla sommardagar. Oavsett om de är flossade eller inte så prova att ha dem under dina tights så har du extra värme- och vindskydd. Riktigt kalla dagar under de fodrade vintertightsen! Så har jag gjort med mina bellebyxor från Craft som tyvärr saknar vindskydd runt vrister och vader.
IMG_0246

Buff runt halsen, ovärdeligt i bland!

Processed with Snapseed.

Benvärmare under shorts, kanon när det bara är några grader kallt.

1

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

5 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: