• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • Cabezo del la Plata och Avileses – finaste området bjuder på

Cabezo del la Plata och Avileses – finaste området bjuder på

Vi har försökt att visa Erika och Claes det finaste av rundorna här i området. Efter 5 år här kan vi området ganska bra. Det är bara en liten underlig känsla att agera guide i ett helt annat land och på landsvägen dessutom.

Erika älskar att klättra och är galet stark uppför. Hon nöter ned vem som helst. Tyvärr bjuder området inte på så stora och långa klättringar. Men det finns små guldkorn. Ett av dem sparade vi till i dag. Till den näst sista cykeldagen. Klättringen över Cabezo del la Plata och till Avileses. Claes ville gärna spränga 10 mils-gränsen så jag såg ut en extra runda över Balsicas och Torre Pacheco. Ren plattkörning men fin genom spanska byar.

Vi startade lite tidigare i dag. Dels för att undvika den allra hetaste solen i klättringen och för att komma hem och äta middag lite tidigare. Cissi ville gärna gå ned till köpcentrumet. När vi rullade längs med kanalen mot Torremendo drog det faktiskt lite kallt. Ovan men skön känsla.

När vi svängde av mot Torreguera kom solen fram mellan molnen och värmen steg rejält. Det skulle bli svettigt upp för berget. Vi tuffade på i skönt distanstempo och jag hade bestämt att klättra tillsammans med Cissi och de andra fick ta vilken fart de ville.

Vi blev ensamma längst bak direkt och tog serpentin efter serpentin i vårt tempo. Skönt för benen och roligt att få göra det tillsammans med Cissi.

Cissis cykeltröja åkte av ganska snabbt och jag var glad att jag hade keps. Den sög effektivt upp svetten som rann.

Trötta men nöjda nådde vi toppen och kunde sedan rulla lika långt som vi nyss klättrat. Cissi är oerhört skicklig utför och jag skulle ta hennes rulle. Det gick bra tills jag tittade ned på klockan och såg att hastigheten var över 60 km/h. Då blev jag illamående och rädd. Bromsade och tappade hennes rulle men kunde jobba mig tillbaka så småningom. Det tar sig ändå det här med att åka utför!

Som sig bör väntade fika. På den bar som vi har som största favorit. Den lilla i Avileses där gubbarna röker illaluktande cigaretter och spelar tärning. Där man får så mycket lufttorkad skinka att det nästan inte går att få ned. I dag fick vi dessutom sällskap av lokala cyklister. Kittade till tänderna i proffsiga kläder och snygga cyklar. Som beställde in öl och tog en cigg innan de begav sig vidare.

Efter ett glasstopp i Torre-Pacheco rullade vi via Dolores och kanalen hem till huset. Klockan stannade på 112,2 km. Lite över fem timmar i cykeltid. Så otroligt bra jobbat av Cissi. Själv har jag 383,5 km på kontot. 17 timmar och 35 minuter på cykeln plus 40 minuters löpning. Trots det är jag pigg. Lugn distanscykling och ett tufft pass är min melodi helt klart.

2

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: