Craft Belle – första intrycket 

Jag fick tidigare frågan om jag ville prova Crafts nya vinterkollektion Belle som är framtagen för tjejer. I veckan fick jag därför hem ett paket med långa tights och cykeljacka från craftsportswear. Det är väl ingen nyhet för er som följer bloggen att jag gillar Crafts kläder för cykel och skidor. Därför var det lite spännande att få prova rena vintercykelkläder.

Racigt snabbt. Eller ser man snabb ut…

Nu i helgen har jag provat både jackan och tightsen i skarpt läge. En stig- och fjällrunda och i dag en grusvägsrunda med lite mer fartvind. Det här blir ett första intryck i ett inte så kallt väder men ändå temperaturer som är svåra att klä sig i då solen värmer lite och fartvinden kyler. Tempen har legat runt 5-6 grader. Tänker att jag följer upp senare i vinter igen när jag provat dem i minusgrader.

Lila är snyggt! Fortsätter även j vinter med den färgen.

Utseende och passform.

Det är jätteroligt att craft fortsätter med den fina lila färgen även i höst och vinter. Jag gillar den skarpt och utseendet på jackan är inget undantag. Likaså att tightsen har fått lila över vader. Jättesnygg!

Jackan har två ryggfickor som de har dolt på ett snyggt sätt. Men det känns som utseende har gått före funktion. Återkommer till det.

Tightsen har damspecifika padding som passar mig bra. Har ett par korta bibs med samma padding som jag använt mest under sommaren. Bra!Både jacka och tights har reflextryck vilket gör att kläderna syns bra.

Kollektionen Belle är väldigt racingskuren och jackan sitter därför tajt men skönt på kroppen. Lite ovant för mig som för det mesta cyklar runt i lite rymligare höstcykelkläder. Tightsen satt bra runt vader och lår men var lite stora över mage och höfter.

Kläderna har Crafts ventair wind som skyddar riktigt bra mot fartvind. Jag har sedan tidigare handskar och skidjacka med det vindskyddade tyget. Byxor och jacka är flossade invändigt för värmens skull.

Under aktivitet

Nu när det inte var minusgrader hade jag en tunn underställströja under jackan ena dagen och den andra en kortärmad funktionströja och det blev bitvis lite för varmt. Så jackan värmer fint även om den känns tunn och tight.

Tightsen var varma nog för höstcyklung även om jag blev lite kall om smalben och vader när jag cyklade landsväg eller grusväg. Där är tightsen inte lika flossade. Det kan därför bli ännu kallare när temperaturen kryper ned under minusstrecket.

Eftersom kläderna är välsittande känns det inte lika klumpigt som annars när jag cyklat i skidbyxor och större jacka. Lite mer sommarcykelkänsla nu utan risk att bli allt för kall. Tummen upp för det!

Så var det bakfickorna. Jag förstår inte riktigt varför man gör en cykeljacka med så små fickor bak som dessutom öppnas och stängs med ett blixtlås som går snett uppåt.

Dels får du inte plats med så mycket i fickorna vilket behövs. Telefon, nycklar, multiverktyg, pump och framför allt energi är sådant som jag brukar ta med mig. Nu fick min telefon, ett verktyg plats och med lite god vilja en gel.

Sedan är det nästintill omöjligt att stänga blixtlåsen när du cyklar. Jag fick stanna och krångla för att stänga fickan. Blixtlåset fastnade även i meshtyget. Irriterande och riktigt dålig funktion. Dessutom är det inte så roligt att behöva stanna för ta en gel och se sitt sällskap försvinna varje gång energin behöver fylla på.


Jag kör inte alltid med ryggsäck men ska jackan användas regelbundet under vintern måste väska alternativt vindväst med fickor anpassade för cykling tas med. Vilket är synd om man nu har en i övrigt grym vinterjacka. För pendlaren eller för kortare turer kanske inte avsaknaden av bra fickor inte så stor. Vinterjackan Sibierian från Craft har däremot en bra bakficka.
Sammanfattningsvis.

Bortsett från bakfickorna som drar ned betyget lite är både tights och cykeljacka riktigt bra. Utseendemässigt gillade jag dem, passformen är grym. Det känns inte att man faktiskt är rätt påpälsad. Jag tror att det kommer att fungera fint även när det blir mer vinterväder och med en extra väst när det är riktigt kallt fryser jag nog inte. Inte om överkroppen i alla fall. Jag tror att jackan kommer att fungera lika fint även under skidturer.

Vi får se när jag provat dem lite senare i höst/vinter!
På plussidan

  • Tightsen är varma och sköna och sitter bra.
  • Tightsens padding är riktigt bra! Stort plus.
  • Både jacka och byxa har generöst med reflexer.
  • Trots att jackan är lite tightare för mer racingkänsla värmer den bra.
  • Följsamt tyg i jacka gör att inget korvar sig.
  • Jackan är bra skuren och lite längre baktill och gummerad kant som får jackan att hålla sig på plats.
  • Priset är bra.

På minussidan

  • Återigen bakfickorna på jackan. För små och svåra att öppna och stänga.
  • Smalben och vader blir lite kalla. Tightsen är inte lika flossade och vindskyddade nedtill som över lår och bakdel.
  • Tights med padding kan vara lite klurigt när det är riktigt kallt. Möjligheten att addera underställsbyxor försvinner om man vill undvika skav.

 

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

6 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: