• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • Craft Belle – så här efter två månader

Craft Belle – så här efter två månader

I början av oktober skrev jag ett första omdöme om vintercykelkläder från Craftsportswear som jag fått förmånen att prova under vintern. Då var det förvisso inte så kallt och därför tänkte jag följa upp mitt första omdöme efter lite längre tids användning. Om själva setet, passform, utseeende och sånt finns i första inlägget så läs det om du är intresserad.

IMG_7630Nu har jag använt setet vid varje cykeltillfälle under två månader, i varierande temperatur och väderlekar. Som kallast har det varit runt 7-8 minusgrader. En tur på landsvägscyken hann jag även med innan den säsongen defentivit avslutades.

Fungerar jackan även nu när det är kallare?
Jag var lite rädd att jackan skulle bli kall utan vindväst när tempen kröp ned. Den är tunn och har en tight passform. Luft isolerar mot kyla och lager på lager är det bästa sättet att klä sig vintertid. Jag var rädd att jag inte skulle få plats med mina lite tjockare underställströja som jag använder när det är kallt. Men det fungerade bra. Mitt nätlinne fick också plats utan att det för tight. Jackan är varm och skön och än har jag inte behövt den där extra västen även om det har blåst en del på vissa rundor. Ventair-tyget gör verkligen sitt jobb med att skydda från vinden även på landsägsvägscykeln där fartvinden kyler mer. Så ett ja på den frågan. Jackan är så varm som en vinterjacka ska vara och ventilerar effektivt bort överskottsvärme från kroppen.

Hur var det med rädslan för att frysa om smalbenen och vaderna?
En nackdel jag som jag med byxan var att tyget över smalben och vader var lite tunnare och saknade vindskydd. Jag var rädd att det skulle bli kallt senare i vinter. På pass med hög intensistet har jag inte tänkt på mina ben vilket är bra, då har jag inte varit kall. På lite långsammare pass när det varit ett par minusgrader har det dragit lite runt benen. Den kallaste rundan jag kört i byxorna fick jag addera ett par underställsbyxor och det blev bra även om underställsbyxor under padding inte är optimalt. Så svaret är att det blir lite kallt men det går lätt att undvika det.

Jag ska inte tjata om bakfickorna som inte är särskilt användarvänliga. Jag har dock lyckats klämma ned ett batteripack till pannlampan och med lite mek även fått ned sladden men mer än så får inte plats.

Något som däremot är riktigt bra är reflexerna på både jacka och byxa. Är det något som Craft verkligen har lyckats med så är det att göra kläderna synliga i mörker. ”Vad du syns bra!” är en stående kommentar när vi cyklar tillsammans med andra. En viktig detalj på cykelkläder nu när de fletsa passen sker i mörker. Jag har en extra reflexväst utanpå som egentligen bara hänger med av ren vana.

Sammanfattningsvis
Precis som jag skrev tidigare i höst är det här ett set riktigt bra vintercykelkläder för tjejer. Vinterkläder som fungerar jättebra i riktigt vinterväder precis som tanken är. En liten detalj som även Elna lyfte fram i sitt inlägg om samma kläder är jackans ärmmuddar. De här långa muddarna som är lite extra tjocka och flossade värmer bra! Eftersom de är lite längre försvinner risken för att få glapp mellan handske och ärmslut.

IMG_7026

De långa muddarna på jackan värmer suveränt!

Letar du efter ett bra set med kläder som fungerar när det är kallt kan jag verkligen rekomendera den här kollektionen. Du hittar jackan och byxan på Crafts hemsida. Setet finns även i rosa och svart för den som gillar det.  Det finns även vinterkläder för er killar också!

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: