• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • #cyklamedegons -Intervaller i Sommarhagen

#cyklamedegons -Intervaller i Sommarhagen

Onsdagscyklingen som vi håller i fortsätter att dra mycket folk. i går var vi 27 stycken som rullade ut på Frösön. Som tidigare tillfällen uppdelade i två grupper. Hasse skulle ta hand om ”lugna” stiggruppen och jag hade tagit på mig uppgiften att köra intervaller med dem som ville köra lite tuffare.

Jag hade sett ut en slinga i sommarhagen som skulle ta ett par minuter att åka igen. En tuff backe, två platta avsnitt, en med rötter och ett parti över gräs och slutligen en teknisk utförslöpa. 3 varv med vila mellan varje skulle garanterat ge både maxpuls och mjölksyra i låren.

Jag har ju känt mig hängig under veckan och var osäker om jag skulle kunna genomföra mitt uppdrag eller inte. Bestämde mig i går på förmiddagen att helt enkelt rulla ut med gruppen i så lugnt tempo som möjligt och sedan stå på sidan och komma med glada tillrop och pepp.

12 cyklister fick jag med mig och jag delade in dem i par vid starten. Dels för att sprida ut gruppen och för att få dem att pressa sig lite extra i jakten på kompisen. Det blev stenhård race och jag kunde höra rasslet av cyklarna på lång håll innan de kom dundrande nedför rotstigen. Som sig bör var det trötta cyklister som putsade ut i gräset innan de gav sig i väg på nästa omgång.  Gissa om det ryckte i mina cykelben av att stå på sidan om. Vad jag hade velat vara med!

Den lugna gruppen kom för att heja på de sista runt slingan innan de åkte vidare och de som ville ur min grupp cyklade den fina P B-flow innan vi cyklade i kapp den andra gruppen. 

Det blev en bra kväll med trötta ben och glada miner. Det såg ut som de uppskattade passet. Nästa vecka tar vi ÖSK-banan och det blir troligen en blöt historia.

img_2609

img_2620

img_2687 img_2686

 

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: