• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • Cykliga eldsjälar trampar upp fatbikestigar

Cykliga eldsjälar trampar upp fatbikestigar

Det finns cykelhjältar i den här stan som gör ett enormt jobb för att göra cykelstigarna farbara för fatbike i vinter. Vi fick ju stora mängder snö för ett tag sedan. Fluffig kallsnö som gjorde stigarna svåra att ta sig fram på. För att packa dem har Jimmy och Hanna gått med snöskor och bildäck bakom sig. Stig efter stig i Lillsjön. Kväll efter kväll.  Packat och kört med cykel och packat igen. Allt för att det ska bli cykelbart i skogen. 

Det är ett otroligt jobb som de lägger ned och ett jobb som många får glädje av. I går kväll slängde Hanna ut en fråga om det var någon som ville hjälpa till att gå lite med snöskor. Hon hade ett par extra att låna ut. Jag skrev att jag ville följa med ut. För att få hänga lite med cykelvänner och hjälpa till lite. En droppe i havet visserligen men ändå. 

Det blev en riktigt trevlig stund i skogen med snöskor på fötterna och pannlampa. I bland lite klurigt att hitta stigar som man hittar med lätthet när det är ljust och snöfritt. Jag hade det lätt som inte drog däck bakom mig och det mesta jobbet gjorde Hanna och Jimmy. 

När jag åkte hem skulle de få sällskap av Johan lite senare och jag antog att de skulle gå en lång stund till! 

Tänk vad fint det är med eldsjälar, cykliga eldsjälar!

6

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

One Comment

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: