Cykliga höstdagar

Septembers första vecka har tills i dag bjudit på 3 riktigt fina cykeldagar. Sådan där kravlös höstcykling som blivit spontan. Leta någon stig, sprätta på något segment, hoppat över stenar och rötter och tjoat utför. Inga intervaller och inga hårda pass. Bara cykel för att få röra på kroppen och ta tillvara på de allt kortare eftermiddagarna. Det är en härlig tid nu på många olika sätt. Även om det blir mörkt är det fint att få tända pannlampan när stigarna blivit lite för skumma i skymningsljuset. Det är fint att leta fram lite varmare handskar och överdragsjacka och sedan stå i skogen och ta av sig plagg efter plagg eftersom jag ännu inte riktigt vant mig att klä mig för höst.

Hur var de här tre första cykliga höstdagarna då? Jo så här.

I måndags kväll rullade jag ut på Frösön för att möta upp min kollega Sofie. Hon ville få lite nya stigar att åka. Jag visade Frösöns finest och vi surrade om högt och lågt och skiljdes åt när det blev mörkt. Det var sommarvärme i Östersund och jag blev svettig av värmen och inte av cyklingen. De passen är lätträknade den här tiden på året.

I tisdags samlades jag och några kollegor och körde en timmes friskvårdscykling i Spikbodarna. Regnet hängde i luften och himlen lite grå men vi var glada och stigarna fina nu precis när det börjar skifta färg i skogen. Vi hade inte bråttom alls. Bara skönt häng och rull. Vi kunde åka tillbaka till jobbet med lite ny energi inför eftermiddagens möte och enades om att det var en grej att göra om! Friskvårdstimme är fina saker och får man sällskap blir det lite lättare att komma ut!

På kvällen hade jag och Sandra bestämt oss för att cykla de fina stigarna i Rannåsen som vi kört veckan innan. Hasse var sugen att följa med och sent på eftermiddagen ville Stefan göra sällskap. Vi möttes upp och det blev en spontan kafferunda med lite sprätt på någon stig och massor av skratt. En sån där kväll som jag längtat efter och ser framemot att få fler av. Vi rullade hem i mörkret efter ett snabbt stopp på Ica när Jimmy och Hasse gick tomma, Konstaterade i det svaga ljuset av gatulamporna att det är dags att packa ned pannlampor nu och leta fram reflexerna.

I går kväll ställde vi upp cyklarna på taket och och åkte ut till Erika och Claes i Brunflo för bike and dinner som jag skrev på gårdagskvällen instabild. Ett koncept vi skakade liv igen och körde mycke före sommaren. Förena två roliga saker i ett. Vi fick spontant sällskap av Tobias och snurrade på stigar ovan Brunflo och trampade grusväg mot Singsjöhållet innan vi tillbaka och fick tända pannlamporna i skogen. Omlagsbilden visar att vi var nöjda och glada! Efteråt cyklingen en god soppa, bröd och svamptoast och prat ända fram till 11 på kvällen. Så värt lite trötthet efteråt!

Men det är inte slut på skönt höstcykelhäng. I kväll väntar Böle, bärs och burgare. En stunds cykling på stigarna på annersia och därefter bjuder Hans Stenberg in till burgare hemma hos honom. Det är många som tackat ja till hans event och jag ser framemot kvällen.

På söndag åker She Rides Åre/Östersund till just Åre för en hel dags häng vid Björnens nya xc-leder och det blir lunch utomhus. Jag tar med mig fatbiken och längtar riktigt mycket.

Vila då? Ska jag inte göra det? Jodå, på lördag. Jag tänker att det i bland är helt okej att cykla sig riktigt trött i kroppen. Framförallt den här tiden när jag jag inte behöver tänka toppning till lopp eller att jag ska ha fräscha ben. Sedan är inte cykelturerna särskilt högintensiva. Det är skönt rull i skönt sällskap helt enkelt. Det är kravlös höstcykling och den har jag längtat så efter!

4

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

4 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: