Cykliga sommarminnen

Jag bläddrade igenom min kameraulle i telefonen. Fick en stor längtan efter sommaren och cykling i kortkort. Jag påmindes igen om hur mycket roligt vi hittar på. Många bilder där vi som familj varit på äventyr. Cykeläventyr. Jag har sagt det förut och säger det igen- det är en ynnest att få dela samma stora intresse för cykling med resten av familjen och även genom cyklingen hitta nya bekantskaper. Kvällens inlägg blir ett par bilder från den varma och roliga sommaren 2014.


Bilden ovan från hotellslingan vid Storhogna. Min intervallbana med lyxig utsikt. Vi snurrade runt på fjället en sommarkväll. Cissi föll pladask för den sköna lite tuffa stenstigen.

Att bestiga slalombackar på cykel är en häftig känsla. Bilden ovan är från toppen av Hovde med utsikt ned mot Vemdalsskalet. 20 minuter ren mjölksyra med sjuk snittlutning i bland gjorde en 14 åring salig på toppen. Kvällen var varm och solen så där härligt röd. Ett minne jag plockar fram i vintermörkret.

En heldag på Lugnet och de roliga handbygda stigarna blev en fin utflykt under midsommarhelgen. Stigar som jag tävlat på ett par veckor innan och som jag då så gärna ville visa Cecilia. Hon tjöt av glädje i stigarna och fikat intogs på en sten. Lite kallt men roligt var det. Det kommer att göras om. Kanske går det att locka med den unga damens pojkvän?

Under senhösten följde vi med Happyride-Östersundsgänget till Isjödalen för episk fjällcykling. Ett område jag vandrat delar av men aldrig cyklat. En helt makalös dag som avlutades med snabb cykling till Blanktjärnarna. Grill blev det också. Cykelmagar är hungriga magar!

Vi har en stuga i ett paradis vad gäller uteaktiveter. Vintertid skidar vi mil efter mil. Sommartid finns lika många mil härlig fjällcykling som bara väntar på att bli upptäckt. Vi fick bra tips under sommaren av lokalbefolkningen och cyklade en fin runda runt Oxsjön och Storhogna. Det är cykel när det är som bäst för själen.

Sommaren gick också i lekens tecken. Jag hittade en BMX-bana i Torvalla som jag och Cecilia släppte loss i. Vi och kidsen på 10 år. Samtidigt som vi lekte förbättrade vi vår teknik. Det blev ett par återbesök innan hösten kom på allvar med regn och rusk.

Dotterns största och kanske mest smärtsamma minne är nog cykelturen vi tog från stugan i Storhogna till Östersund. Ett resa på 11 mil med den härliga backen genom Klövsjö som start. När jag köpte färdkost vilade barnet sig i gräset. Hon kämpade hela vägen hem och växte rejält!

Det dröjer inte länge fören våren kommer. Med mycket kläder på lite stelfrusna stigar kommer vårkänslorna på riktigt. Benen är sprättiga och hela cykelsommaren står på tur. Det är något som jag längtar mycket efter även om jag skidar runt mest. Snart så!

Har du några speciella sommarminnen att dela med dig av? 

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

 • LinaTriathlet

  februari 18, 2015 at 06:13

  åååh jaaaa vad jag längtar jag också!! Prova cykla på min pärla ute 🙂 Jag och Nina cyklade till Halmstad i sommar en sådär perfekt tidig vacker morgon, den dagen cyklade vi 18 mil och den turen är ett fint minne 🙂

  Svara
  • admin

   februari 18, 2015 at 11:55

   Det förstår jag! Även om du kör på traiern är det ju inte samma sak.
   Tänk vad de där långa passen kan sätta sig fast ordentligt i minnet, det är nästan dem som jag tänker mest på när minns tillbaka.
   Ni får göra en ännu längre tur till sommaren 🙂

   Svara

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: