• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • Dagen före tävling och Rörbäcksnäs på onsdag

Dagen före tävling och Rörbäcksnäs på onsdag

Ni som följer bloggens facebooksida såg att vi väckt ben i Rättvik i dag. Så som sig bör innan tävling. Det kändes faktiskt riktigt bra. Benen var starka och pigga och lättare träning och vila har gjort gott. Vanligtvis brukar mina ben kännas sura och trötta dagen före tävling. Känslan inte särskilt bra. De gångerna har det gått riktigt bra dagen efter. Men eftersom inget är sig likt i min cykling numer så väljer jag att tro att pigga ben dagen före även kan ge pigga ben dagen efter.

Vi har även som vi brukar haft lite panikartad dramatik i familjen när bodyn till Cissis cykel bestämde sig för att i dag var den dagen som den defenitivt gav upp. En ny är beställd för ett tag sedan. En body som ska passa. Vi har haft stora problem att få fram rätt body tidigare och har avverkat ett par som inte riktigt passat. Det har gått så länge som det har gått och vi har inte kunnat göra så mycket åt saken mer än att leta med ljus och lykta på nätet efter rätt body. Men tack vare snälla vänner som Mårten Kluck har Cissi inte bara ett lånebakhjul utan en hel lånecykel att köra på i morgon! En galet fin Kona som hon föll som en fura för. Hon kommer att få en fin resa i sin jakt på mörksuggor i morgon.

Så över till det som jag längtar allra mest efter. På onsdag åker vi till Sälen. Vi har hyrt en stuga och ska spendera ett par dagar i Rörbäcksnäs. Ett par dagar enbart för att cykla. Rörbäcksnäs har legat på min bucketlist sedan jag läste ett repotage om den fina cyklingen där i en cykeltidning för några år sedan. Det är min sista semestervecka och vi passar på att göra något annat än att trampa våra vanliga stigar. Vi kommer med all säkerhet att cykla lite av det som Sälen och Lindvallen bjuder på också. Vädret ser inte ut att bli så bra men det gör ingenting. För jag ska äntligen få cykla i Rörbäcksnäs. Det som många säger bjuder på den allra finaste cyklingen.

Nu ska jag lägga fram det som ska med i morgon. Försöka att sova trots att jag är jättenervös. Helt ärligt skulle jag vilja försova mig i morgon. Nu kommer jag inte att göra det utan stå där vid nio beredd att lägga in cykeln i fållan. Det blir bra det här tänker jag.

2

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: