• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • Det är något speciellt med cyklar och fjäll

Det är något speciellt med cyklar och fjäll

Isjödalen Jämtland.

Det är något speciellt med cykel och fjäll. Kanske är det friheten att kunna förflytta sig över stora områden på ganska kort tid. Kanske är det känslan av att vara liten i det stora när vyerna är oändliga. Kanske är det utmaningen i att ta sig över spänger och steniga leder som gör det. Eller känslan av att det spelar ingen roll om det tar hela dagen för det är inte bråttom. Eller är det faktum att kaffet och fikat smakar så mycket bättre mot en vägg vid ett vindskydd eller på en sten efter leden. Att vattnet i flaskan kommer från fjällbäcken som just passerades?

Jag vet inte men tror att det är allt det där tillsammans som gör att jag älskar den här typen av äventyr, den här typen av cykling och sättet att varva ned, samla kraft och ladda battrierna på. Som gör att jag om jag fick bestämma helt fritt skulle vilja visa andra hur vackert det är. Att bara ägna somrarna åt det. I mina drömmar gör jag det. Vi hör som i hop fjällen och jag.

Det är något speciellt med cykel och fjäll. Det är bara så.

IMG_5359

Enådalshöjden ned mot Gåsåns vindskydd, Jämtland.

IMG_4687.JPG

Ripfjället, Härjedalen

isjödalen, Jämtland.

helagsd

Från Helags mot Kesudalen, Härjedalen

Turens finaste utförskörning i ett par kilometer!

Mörkfjället ned mot Vemdalen, Härjedalen

Strax innan Tjallingen vid Storulvån, Jämtland

Strax innan Tjallingen vid Storulvån, Jämtland

 

 

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

11 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: