De där sommarkvällarna

Det är är de där sommarkvällarna jag längtar efter när det börjar gå mot vår och snön smälter. De där försommarkvällarna när det är ljust länge, doftar av hägg och blir lite skumt i skogen. Kvällarna när man glömmer bort tiden och att man har en arbetsdag framför sig. Kvällarna när det luktar som sommar som jag skrev om tidigare i vår. De som skapar doftminnen.

Den tiden är här. Alldeles just nu. Precis som alltid glömmer jag bort att det är en helt vanlig vardag och klockan kommer att ringa lika tidigt som vanligt. Precis som alltid tänker jag att det inte gör så mycket att jag tummar lite på sömnkontot just nu. Ljuset gör det ändå svårt för mig att somna. Jag får ta igen det sedan när mörket återkommer. I stället gör jag sånt som själen mår bra av.

Som i veckan när det var varmt på kvällen och Hasse precis fått hem sin nya cykel. Trots trötta cykelben ville vi båda ut. Sent omsider kom vi i väg med cyklar på taket. Vi åkte utför, trampade oss uppför samtidigt som solen gick ned över Bydalsfjällen och spred ett varmt kvällsljus. Det var så otroligt vackert och jag hade önskat att jag hade min kamera med. Inte bara en liten GoPro i bakfickan. Jag ville fånga det rosa ljuset över fjällen. Soldiset över skogen nedanför.

När det började bli lite för skumt i skogen åkte vi och köpte en glass på närmaste mack. Klockan var närmare halv elva och benen var skönt cykeltrötta. Vi pratade utförscykling med killen på macken. ”Var det torrt på berget” frågade han när vi skulle betala. Där stod jag med knä och armbågsskydd på mig och såg ut som jag hängde på berget mer än jag gör. ”Det var det” svarade jag och samtalet fortsatte om grymma leder i Järvsö och Åre. Jag log lite inombords över det faktum att jag faktiskt är den som hänger lite på berget nu. Det kändes fint på något sätt.

Vi åkte hem. Lastade av cyklar, hängde svettiga skydd på tork och försökte somna. Utanför hördes stans studenter och fåglarna som låter lite för mycket varje vår precis utanför fönstret. Långt efter midnatt somnade jag och vaknade precis så trött som jag vet att jag brukar vara de här sommarkvällarna.

1

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: