Den första höstiga turen

Jag pratade höstcykling med Johan på tidningen Cykla i går förmiddag. Om hur man klär sig och vad man ska tänka på. Om hur fint det är att cykla den här tiden och om hur skönt det är att släppa på krav på fart och struktur. När jag la på blev jag så sugen att cykla sliriga höststigar i kvällsskymmningen. Letade lite nygamla stigar runt skidstadion och Rannåsen på Strava. Stigar som jag inte åkt alls den här sommaren. Ville bara komma ut och trampa ur lite stelhet i benen.

För första gången på länge fick jag leta fram den lite tjockare vindjackan och de tjockare benvärmarna. Funderade på om jag skulle ta långa eller kortfingrade handskar. Jag skulle bara cykla lugnt och knappt få upp värmen.

När jag väl kom ut kändes benen pigga och lite sprättiga. Inte alls som de borde efter helgens cykling. Jag snurrade stigar som jag inte cyklat på länge. Kände flyt över hala och lite sliriga rötter och vågade släppa bromsarna utför. Borta var tanken att bara cykla lugnt. Jag hade flow och bra teknik och vilade mellan stigarna. Jag var stark i går helt enkelt även orken bara räckte några minuter åt gången. Jag visste att jag egentligen borde ha vilat och satsat på att köra senare i veckan i stället. Men tänkte att det inte spelade någon roll just nu. Jag ska bara köra mitt fortaste på söndag. Ingen annan tävling att planera inför med vila och uppladdning.

När det började skymma för mycket och stigarna flöt i hop i skogen rullade jag hem i en kall motvind. Nöjd över den allra första riktiga höstturen. Lite frusen och hungrig med 90 minuter av riktigt rolig cykling i bagaget. Med en längtan att snurra ännu fler stigar i det området. Passa på när eftermiddagarna fortfarande är ljusa och sedan plocka fram pannlampan, byta till grövre däck och förlänga kvällarna.

2

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: