Den här vardagen igen

 

Det är åter i vardagen igen. Jag har gjort min andra arbetsdag efter semestern. I dag kom jag nästan upp direkt när klockan ringde och spurtade i väg till jobbet på Hasses tunga fatbike. I medvind och med lätt ryggsäck. Hem var de där 2.5 km som ett långlopp i sig med tung ryggsäck full av matvaror och en motvind som sög musten ur kroppen. Däcken för lite pumpade och ovanan att sitta så bredbent gjorde benen trötta. Jag inser att regelbunden fatbikecykling ger starka ben. Till vintern ska jag ha sparat i hop till en egen.

Att kliva in på jobbet i går kändes konstigt. Som om jag bara haft en långhelg ledig. Men lika fort som fyra lediga veckor gick, lika fort gick det att komma in i arbetslunken igen. Lika fort kom också den där tröttheten över mig. Den som följt mig sedan i vintras. Visst är kroppen trött efter alla timmars cykling förra veckan och sena kvällar. Men ändå. I går tänkte jag först cykla sedan ångrade jag mig när jag inte orkade laga någon mat och blev sittandes i soffan. Velade fram och tillbaka. Näsan rann. Halv sju bytte jag om rullade upp till Lilljsön för att möta upp tre vänner. Sa att jag hängde med så längre som kroppen orkade.

Det blev en fin runda. I lugnt tempo, i lite solsken och med skratt. Muminstigar och bäckar att passera. Ute på en äng förstod jag varför näsan rann. Gräset så klart. Jag fastnade framför datorn sedan. Klippte i hop film från Trysil och redigerade lite bilder. Funderade på om jag skulle köra ett intervall i dag. Planerade lite stigval.

Det blev inget intervallpass. Det räckte med cyklingen hem från jobbet. Slängde i hop pannkakor till mig och Cecilia sedan somnade vi båda på soffan. Det vänder nog och jag skjuter cykelpasset till i morgon om jag orkar. Det spelar egentligen så stor roll. Den korta tävlingssäsongen är över om vi inte får för oss att åka söderöver i höst eller ställa upp i jämtlandsserien i mtb. Jag hinner köra mig trött och snart väntar en fjällmara och så ett återbesök i Rörbäcksnäs.

För även om semestern är över och vardagslunken är här är det fortfarande sommar. I alla fall i kalendern. Kvällarna är ljusa ett tag till och vi har många fina helger i stugan att se framemot mot och många fina lekfulla cykelturer häromkring. Fint så!

 

4

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: