• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • Det är fint med kollegor som delar ens intressen

Det är fint med kollegor som delar ens intressen

Det är roligt att ha kollegor som man delar samma intressen med. Som Sofie som både åker och skidor och cyklar. Vi kan prata länge om Vasalopp, Vätternrundor, uppladdningar inför lopp och träning. Sådant där som andra kollegor inte riktigt har samma lust eller intresse av. I höstas cyklade vi stig en lunch och åkte ett par pass längdskidor tillsammans i vintras. Pass där vi pratade bort timmar.

I går hade vi bestämt att ta en gemensam landsvägsrunda. Jag ville visa den fina turen över Kännåsen. En lagom lång runda en vanlig vardagskväll. Runt 26 km med möjlighet att förlänga den över Dille och Landsom om vi båda var pigga.

Vid halv sju möttes vi upp och rullade ut ur stan. I ett litet småkyligt vårväder men med mindre snövallar än bara för en vecka sedan. Sofie var pigg och jag lite slö i kroppen med en puls som lite oroväckande högt den första timmen.

När vi nådde Trättgärde bestämde vi oss för att ta omvägen och förlänga turen med en mil. En cykeltur under en timme var liksom ingenting sa vi båda. Vi planerade skogsturer på mtb så fort snön försvinner, pratade om långa lopp och pratade om senaste poddavsnittet. När vi väl nådde stan igen hade min puls hamnat där jag ville ha den och benen pigga. Jag frågade även om jag visste att Sofie inte skulle säga emot- att ta en runda runt Frösöberget för att få i hop fyra mil.

Vi skiljdes åt och jag rullad hem med en skön cykling känsla i magen. Även om jag längtar stig så att det nästan gör ont i kroppen är trevligt att cykla landsväg. Inte tänka så mycket utan bara trampa. Komma långt på kort tid och få cykla de där gamla välbekanta vägarna. Det var också riktigt roligt att se att Sofies trivdes bra på min dotters gamla racer. För Sofie köpte den när hon väntade sitt andra barn och den vita fujin med rosa styrlinda för rulla vidare!

Så kunde även Sofie konstatera under turen att hon nog ska tro lite mer på sig själv och att hon utan problem klarar att hänga med på cykelturer. Nu hoppas jag att hon kommer någon fredagsmorgon och kör! Snart kanske vi till och med har en cykelgrupp på jobbet, vem vet, vi blir allt fler som rör på oss.

 

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: