• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • Det är lätt att bli salig på feta hjul

Det är lätt att bli salig på feta hjul

Efter motionsloppet på fatbike efter SM ställde jag undan fatbiken. Det hade varit tungt och jag kände inte alls att jag ville cykla stig med den något mer under sommaren. Jag plockade inte ens av nummerlappen. När vi sålde Cissis fuji följde den fräscha och hela fatbikesadeln med i köpet. Den gamla var sliten. Under lång tid har min fatbike stått på balkongen, med nummerlapp och utan sadel och jag har bara flyttat lite på den för att få plats med superiorn. Men så började det bli vinter och jag sneglade lite på den. Kanske var det dags att serva upp den, köpa ny framskärm och montera på en sadel. 

I går kväll blev den cykelfärdig igen sånär på den nyinköpta framskärmen. I morse fick den agera pendlingscykel till jobbet och jag njöt hela vägen dit och hem. I eftermiddags hade det kommit ett par centimeter nysnö och det gick lätt och fint hem. Äntligen tänkte jag. Äntligen fatbikesäsong igen.

Och är det dags för fatbikepremiär för denna vinter så ska det göras på allra bästa sätt. Som att hänga med ut på en happyride. På snöiga fina stigar i Spikbodarna med glögg och pepparkakor i en gammal buvall. 

Jag tänkte flera gånger att det är just det här som är det fina med vintercyklingen. Alla stigar som ändrar karaktär, det dova ljudet av de stora däcken mot snön och en skog som alldeles tyst. Hur pannlamporna lyser upp och gör snön ännu vitare. Hur roligt det är att sladda lite i kurvor och köra heltstelt och med plattformspedaler i stället för att sitta fast. Nästan ramla i snön och rädda upp det med ett litet leende. 

Jag ville inte riktigt sluta cykla i kväll. Ville snurra i flera timmar och verkligen känna att jag har utvecklas i sommar. Jag har bättre balans, bättre kontroll på cykeln även i snö. Allt liksom stämde trots att benen var trötta efter en vecka av lite för mycket cykling. Det är lätt att bli salig med feta hjul under sig. 

Och det bästa av allt är att hela vintern står för dörren. Det väntar så mycket fin fatbikecykling, många turer och många koppar kaffe utomhus. Att det ska regna i morgon och vara plusgrader försöker jag att inte tänka på. Snön kommer tillbaka. Snabbare än man tror!

4

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

5 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: