feta däck

Det är roligare med feta däck

I vintras fick jag förmånen att låna en Fuji Wendigo ett par gånger och föll handlöst för cykeln med de stora däcken. Jag skrev en kärleksförklaring i bloggen och bestämde mig för att spara i hop till en egen. Men så kraschade jag min ram på min mtb vilket varken garanti eller försäkring täckte. Fatbikeinköp lades på is. När jag sedan bestämde mig för att köpa fulldämpat till nästa säsong lades fatbikeköpet på ännu tjockare is. Jag hade funderat fram och tillbaka. På vad jag skulle ha mest nytta av och använda mest. Hasse däremot inte lika imponerad i vintras.

Nu är det han som har köpt en Fatbike och är nyförälskad. Jag förstår honom. Det är något speciellt med ljudet av de stora däcken. Det mullrar så fint. Den tar sig fram överallt. Trots sin stela gaffel sväljer däcken stöket och cykeln känns smidig. På snön flyter den fram, nästan viktlöst. Visst är det tungt att trampa uppför, tungt att accelerera och hålla hög fart på längre stigpartier. Men det gör inget. Det är lite av tjusningen. Faktiskt känns det lättare än vad man tror när man ser den. Det är lite ovant att sitta så brett med fötterna när man trampar men man vänjer sig. Det är lite som att lära sig cykla stig igen, från början och den där pirret i kroppen kommer när man lyckas hantera en tight stig på ett bra sätt. När man lyckas få med sig farten i en kurva och får lite luft under de feta däcken. Det är cykelglädje.

Även om Hasses cykel är på tok för stor för mig och jag får sänka sadeln i botten fortsätter jag att låna den lite grann i bland och drömmer vidare om en egen.

Vintercyklingen är lite roligare med feta däck. Så är det bara.

 

dsc01073

dsc01086

dsc01088 dsc01091

2

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: