• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • Det här med pollen och träning är ingen lätt kombination

Det här med pollen och träning är ingen lätt kombination

I förra veckan var vi i Rättivk precis när björkarna hade slagit och ut häggen blommade. Lagom till vi kom hem till Östersund slog björken ut även här och nu också häggen. Det är riktigt jobba dagar när pollenhalterna är som störst. Jag är trött, har svårt att andas, halsen kliar och är torr och näsan rinner. I helgen regnade det lite, det lindrar precis efteråt. Hemma i Östersund har det inte regnat nämnvärt. Tyvärr.

Att försöka träna är svårt. I bland känns det bra och kroppen känns stark. I bland är det som att vispa sirap och det tar stopp i lungorna. Ändå är det lite bättre den här våren efter ett år av regelbunden medicinering mot ansträngningsastman det tar inte bort tröttheten. Jag började också tidigt med allergimedicin men det känns ändå som om den är våren är extra tuff.

Att träna tidigt på morgonen eller sent på kvällen är bra men det passar inte alltid in. Framförallt när jag är så trött på kvällar och mornar. Inomhus vill jag inte träna när det är varmt även om det är bättre att vara ute.

Jag kämpar mot pollen, försöker vinna kampen. Som i kväll. Ett stenhårt pass tillsammans med Sara och Jimmy. Inga onödiga stopp, inget kaffetempo utan ren och skär hårdkörning. Jag förstod redan innan att jag skulle få slita och att det skulle bli tuffare än vanligt. Jag ville ge upp efter 30 minuter när det kändes som jag inte fick luft och snorade mer än en kall vinterdag. Sadeln åkte ned mot slutet av rundan men det fanns ingen tid att höja den. I sista långa backen innan det gick lätt utför tillbaka till stan sa mina ben stopp. Jag hade inget att sätta emot. Försökte slå bort hjärnspöken som ofta dyker upp i backarna.

Intalade mig själv att jag faktiskt inte gjorde mig själv rättvisa i dag och att jag ändå gjort det bra som kört så hårt och bra på stig som jag gjorde idag. Att jag tappade händer alla i bland. Jag fick dessutom chans att cykla lugnt och varva ned i 45 minuter för att vänta in Hasse som hade nycklar till lägenheten. Men även om kroppen inte var med mig var det en trevlig runda med årets första skrapsår.

Det är inte lätt att träna den här tiden på året och än mindre köra lopp. Det blir bättre framåt mitten av sommaren. Det handlar bara om att stå ut helt enkelt.

Har ni några tips för att det bli lite lättare att hantera pollenallergi och få till träning? Berätta gärna!

1

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: