• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • Det snöar lovikkavantar och jag nöter gymcykel

Det snöar lovikkavantar och jag nöter gymcykel

Det är svårt att tro att det är 4 maj när man kikar ut idag, åtminstonde om man bor i norra delarna av Sverige. På nyhetsmorgon pratade de om de som nyss tagit upp nypotatisen. Jomenvisst.

I stället för att cykla ute smet jag över till Fristilen och rev av 2×15 min tröskelintervaller.  Pulsen skulle ligga runt 85% och watten 181 allt efter rekomendationerna efter submaxtestet i början av april. Det kändes lagom en fredag, inte för jobbigt och bra för pannbenet.

Jag höll min plan bortsett från att watten hamnade på 180 och med en kadens runt 82, lite långsammare än vad jag håller utomhus. Hurvida wattvärdet på Technocyklarna stämmer till fullo låter jag vara osagt. Höjde jag upp kadensen till 83 hamnade watten på 182 så det fick bli som det blev.  Jag börjar gilla det här, det är skönt att plugga in bra musik i öronen och nöta, titta lite på andra gymdeltagare och sen känna sig nöjd efter 48 minuters effektiv träning.  Det funkar bra sådana här dagar helt enkelt!

Efter lunch åker vi ned till Rättvik och spenderar helgen där, långpass på cuben i Jarlspåret är planerat för morgondagen. Det är trevligare än att nöta gymcykel! 4 varv x15 km låter väl som ett bra lördagsgöra?

Trevlig helg till er!
0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: