Downhill i åska och regn 

Vi hann åka ett åk innan åskan och regnet drog in över Hovärken och dränkte Lofsdalen. När vi stått en stund under tak rullade vi ned till Sportshopen och fick en kopp kaffe i väntan på att liften skulle gå igen.

När den åter rullade var vi snabba upp för att åka Skogsleden och Happymtb-leden innan vi pausade för lunch. Lagom till nästa åskskur.

En halvtimme innan ordinarie stängning mullrade det igen och vi gjorde vårt sista åk för dagen. Trots skurar har det varit en rolig dag med bra cykling. Faktum är att lederna blir bättre efter regn. De binds i hop.

Jag har hoppat och tagit mig igenom två röda leder med cykel och kropp i behåll. Att mitt knä protesterar lite av allt stående förtränger jag idag.

Det bästa av allt är att vi har en hel dag till att fila på våra downhillskills. Dessutom ska det vara bra väder i morgon. För att optimera morgondagens åkning ska vi gå upp i parken i kväll och titta på de leder vi inte vågade köra i dag. Att gå igenom svårigheter är bra, att på förhand veta vilken linje som är bäst gör det lite lättare sedan.

jag och Cissi i en av Happymtb:s sköna kurvor

Wallride är roliga saker. cissi kör först, jag lite försiktigt efter. Foto: Hasse

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

4 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: