En episk haverirunda

Det är #newbikeday i dag. Jag har äntligen fått min cykel. Den som jag längtat så efter. Jag hämtade ut den i eftermiddags och ägnade en stund ute på gården att fota den i olika vinklar. De bilderna spar jag lite på och låter dem få ett eget inlägg. För jag vill så gärna visa hur fin den är. Den där supen. Tills vidare en bild på en skitig variant. Av både barr, lera och filmjölk (!?)

Ny cykel innebär ju självklart en premiärrunda. Jag hade redan tidigare i veckan frågat Olle Forsavall om stigvisning uppe på ÖSK. Han cyklar mycket där och jag har bara sett merparten av stigarna på Strava. Ösk är nämligen så mycket mer än mtb-banan.

Vi la ut vår planerade tur i Happyriderforumet och det lockade ett stort gäng cyklister. Så roligt med den stora anslutningen som det oftast blir på spontana turer. Ett stort antal cyklister ökar ju risken för haverier. Sådana fick vi gott om i kväll.

Det började med att Jimmy ramlade i en utförslöpa och bucklade till sin ram och hjälm. Så surt och jag led med honom. Har själv gjort den tabben och det gör ont i cykelkroppen. Han själv klarade sig . Vi rullade vidare efter vurpan på riktig tekniska stigar med lite is.

Efter ett tag smäller Hasses växelöra av. Troligen på grund av att kedjan gick av och fastnade för att sedan dra med sig bakväxeln. Hasse fick göra singelspeed av sin cykel och åka raka vägen hem.

Olle körde av ekrar. Som tur var kom inga cyklister till skada. Jag själv höll mig på cykeln men lyckades komprimera dämparen rejält så att det small till. Trodde först att jag knäckt något vitalt på cykeln men hade tur.

På vägen hem köpte jag en fil på en mack. Tappade den på vägen hem och fick stanna på nästa mack för att köpa en ny.

Bortsett från en episk haverirunda fick vi cykla riktigt fina stigar. Jag och Anders konstaterade på vägen hem att stigarna var de mest tekniska vi har i stan. Jag ska köra dem igen. Gång på gång för att lära mig dem. Jag måste också lära mig cykla fullgung för det är stor skillnad. Framförallt utför. Jag är tryggare och snabbare på min hardtail men det kommer nog så småningom. Sedan kommer det att ta lite tid att justera dämparna så att de känns bra!

Nu väntar lite sömn. I morgon är det Happyride och jag ska reka lite stigar efter jobbet. Jag och Hasse har bjudit in till Happymuminride på lördag. Då ska vi försöka att hålla matrialet helt!

 

9

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

6 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: