• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • En grym och lärorik kväll med Cecilia Thomasson

En grym och lärorik kväll med Cecilia Thomasson

Succé kan gårdagen sammanfattas med. Jäklars så bra det var. Jag tror att alla fick lära sig mycket oavsett vilken nivå man är på. Bara det att få förmånen att få tips av Cecilia kan jag nog leva på länge.

Vi skulle samlas i badhusparken vid halv sex och det rådde lite lätt panik på Ringvägen innan när jag insåg att alla pannlampor med skapligt ljus låg i stugan. Ida kom förbi för att få bromsarna justerade. Med skapliga lampor stressade vi ned och mötte upp de andra vid fiket.

Cecilia berättade lite snabbt om kvällens plan innan vi rullade ut på Frösön. Hon hade med sig några extra lampor. Tack för det!


Teori innan praktik. Spana in Cecilias snygga Trek! Lite tufft med rosa färg. Foto: Hann Haglund

Vi började med pumptracks ute i Valla. Hon tog oss till en handbyggd bana där vi fick snurra runt varv på varv med målet att trampa så lite som möjligt. Banan var riktigt rolig och de ungar som grävt den själva har gjort ett grymt jobb. Vi fick värdefulla kurvtagningstips och jag blev bättre och bättre för varje varv. Hit blir det ett återbesök.


Mer sådant här och jag kommer att vara som en iller på stigarna.

 

Dottern hade fallenhet för både kurvor och kullar!

Med lite trötta armar åkte vi vidare mot Ladängens slalombacke via rotiga stigar längs med Ändsjön. Nya stigar för oss alla tror jag. För att få upp pulsen lite kämpade vi oss upp till Frösötornet. Dottern gjorde ett kanonjobb och kom faktiskt upp med ett leende på läpparna.

Vår utsikt gick inte att klaga på!
Såg gör proffsen! Foto: Hanna Haglund

På toppen av Landägen vi fick göra enkla men kluriga övningar. Hopp, balans och cykla på bakhjulet. Återigen värdefulla tips. Bland annat att tänka bål, bål och bål. När man aktivt tänker på att spänna den blir balansen så mycket bättre. Jag lyckades bakhjula några pedalvarv mer än sist och dottern tjöt av glädje när hon lyckades!

 
Med lite bättre lampor blev DH-banan mindre läskig än i dagsljus.

Efter det var det dags för kvällens mest adrenalinstinna övningar. Först Ladängens downhillbana med pannlampa. I kväll var det inte lika läskigt som tidigare försök, dels går det lättare i sällskap med andra och så tog mörkret bort en del av rädslan. Med lite större självförtroende vad gäller kurvor tog jag mig ned utan att bromsa.

Vi höjde pulsen en gång till när vi trampade uppför ladängens slalombacke. Sedan bar det utför längs med lite tekniska stigar på Frösöberget i mörkret och endast i sken av våra lampor! Häftigt och fartfyllt. Pannlampa ger en helt annan fartkänsla och tog bort en del av min höjdrädsla. När jag inte såg stupen vid sidan av stigen vågade jag lita på att jag höll rätt spår! Däremot hade jag hjärtat i halsgropen när jag hörde min dotter stånka och hojta en bit bakom. Hon låter mycket när hon cyklar och jag var livrädd att hon skulle ramla åt fel håll och rulla ned för stupen. Det gick ju bra vilket det alltid gör.

Vi samlade i hop oss nere vid slalombacken och Hanna tog fram vinflaskan och chokladen som hon cyklat runt med i väskan (!?). En liten present som tack för en bra kväll. Himla tur att hon höll sig på cykeln.

Det blev som Hanna sa en rolig avslutning på vår cykelturer tillsammans och jag hoppas att vi kan få till mer teknikövningar nästa sommar. Oavsett hur mycket man cyklat innan är det bra att träna på sådana här saker. Att göra det i grupp gör det hela lite roligare och modet blir större. Kan hon kan jag blir mottot.

Tack för i går tjejer, tack Hanna för att du ordnade detta och stort tack till dig Cecilia att du tog dig an oss!

Stort tack till er alla som kommit och kört i sommar. Jag har haft jätteroligt och hoppas att vi kan fortsätta nästa år och att vi blir ännu fler!

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: