En håll-käften vecka

Eller kanske bara gör jobbet-vecka. Oavsett en vecka som jag skulle vilja stryka ett litet diskret svart streck över. För ett stort tjockt streck skulle bli lite för drastiskt eftersom veckan inte är över och vi åker på en liten minisemester i helgen.

Men så här långt har det inte varit särskilt pepp. Jag har varit låg och lättirriterad och sovit dåligt. Haft massor av tankar som snurrat i gång precis när sömntåget ska gå. Jag har inte orkat göra särskilt mycket mer än att dra benen efter mig hemma i lägenheten. För att i andra andetaget ändå fått en del gjort.

Hållkäften-vecka och göra jobbet-vecka framförallt i träningen. Jag skrev ju i början av månaden om vilken stark och fin känsla jag gick in med. Decembers träning hade gett resultat och jag var starkare än när jag körde igång. Jag hade galet bra flow i träningen och kom upp på morgonen för att köra styrkan. Kunde genomföra alla intervaller utom vid ett tillfälle med väl godkänt. Jag körde fyror på en wattnivå jag aldrig varit i närheten av och ändå kändes det lätt. Pepp och med stort självförtroende tänkte jag testa att höja min ftp- den nivån man kan ligga på en timme ungefär. Körde ett zwift-race i stugan och lyckades inte så bra med det uppdraget. Tänkte att jag var lite sliten.

Förra veckan var en mellanvecka. Inget schema att följa bara träna det kändes bra. Jag hade velat åkt skidor men vintern försvann. Jag kände mig lite hängig på söndagen och i måndags vilade jag en extra dag. Fick slita mig upp ur sängen i tisdags för att ta mig till gymmet. dit som jag längtat förut. Körde skapliga styrkeintervaller på kvällen utan någon större glöd eller längtan efter träning. Stuvade om i mitt program som jag lagt själv nu i väntan på nästa omgång. Som ska se ungefär lika ut som decembers träning. I går kom jag inte väg till gymmet. Orkade inte kliva upp. Kände efter för mycket. Gruvade mig för eftermiddagens intervaller.

Klev upp på trainen och körde i gång Tyckte ändå att uppvärmningen var okej även om benen gjorde ont. Förhoppningsfull om att känslan av starka ben i december hade jag ökat watten lite. Var lite småsur över disk som växte i köket och körde i gång den första 5 minutaren. Första halvan okej sedan ville inte benen. Kadensen var svår att hålla. Den som jag tränat upp så bra. Watten kändes som det dubbla. I intervall två tappade trainen kontakt med Zwift mitt i. Fick pausa, vänta och köra i gång igen. Sedan tappade den kontakt igen och så höll det på ett tag och watten ännu tyngre.

Den där lilla rösten i huvudet som dyker upp när det blir lite jobbigt hade helt plötsligt fått enorma röstresurser och vann. Kliv av, det är ändå ingen som bryr sig om hur passet ser ut. Du orkar ändå inte. Det är för tungt och du är för svag. Det var bara en tillfällighet att du var stark i jul. Eller så visar Hasses trainer glädjewatt. KLIV AV NU. 

Mitt virituella jag i New York. Jag lämnade henne där och poddade i stället.

I den tredje av fyra intervaller stängde jag ERG-mode i programmet och rullade ur benen ett par minuter innan jag klev av med en stor känsla av besvikelse. Över att jag inte fixade det och över att kroppen har känts så tung och trött i veckan. Efter en stunds poddande med Elna kom energin och glädjen tillbaka.

I morse tänkte jag gå på gymmet. Försöka få till veckans andra och sista pass men vaknade och bestämde mig för att strunta i att följa någon plan. I dag ska jag bara rulla benen i ett par timmar. Jag har tagit ledigt och vädrets makter spelade ett spratt med att dumpa snö och bjuda på kyla. Blir det en timme ute och lite inne på trainen är jag nöjd. I morgon struntar jag i tröskelpasset och kör skidor på eftermiddagen om jag orkar.

Jag har bara en kass vecka. Dåliga pass som kommer och går. Det vore konstigt annars. Jag har ju sådana här pass på sommaren när jag inte längre tror jag kan cykla och någon dag senare är starkare än en björn. Så nya tag till veckan tänker jag. Och är inte watten i närheten av vad jag vill så struntar jag i det.

Nästa vecka blir ingen håll-käften-vecka. Den blir bra. Det känner jag på mig.

4

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: