En helg jag längtat efter!

Omslagsbilden är i från mars 2017. Från en magisk fatbiketur till Gammelvallen med våra vänner Erika och Claes. Ett av alla #52vardagsäventyr vi gjorde då. Det var en tur med extra allt. Vackert vårvinterväder, ganska hårda skoterspår, kolbulle i Gammelvallen och cykling i solnedgång hem. Vi har pratat mycket om den där turen. Om att göra om den. Få vara ute en hel dag på det sätt som våra fatbikes är som allra trevligast. I ett lugnt tempo, med kaffestopp och skoterspår.

Men det har kommit mycket i vägen sedan 2017 och den här vintern har det blåst för mycket för att göra fjällturer behagliga. Men i helgen blir det äntligen av. Erika och Claes följer med, så även Robin och Sandra. Det blir kompishäng. Vädret ser ut att nästan bli för bra, bara någon enstaka sekundmeter av vind, sol och kalla nätter. Då håller skoter- och vesselspår sig hårda under förmiddagen. Jag har planerat en runda för dem. En runda jag cyklade tillsammans med Madelene Burgström i påskas. En runda som täcker in det allra finaste i fjällväg. Jag planerar ett stopp för kaffe vid Oxsjövallen och så har vi bestämt att det blir våfflor på Jaktstugan. Det kommer att bli grymt. Det är jag säker på.

Någon gång under helgen ska jag också ta med mig kameran ut. Gå en sväng och leta motiv. Det var så längesedan jag tog mig den tiden. Jag vill också sitta i en solgrop eller i alla fall dricka morgonkaffet på stugbron. Om jag är sugen och det känns bra kanske jag tar säsongens sista skejttur. Om man får tro uppdateringar i sociala medier ser skidspåren bra ut.

Och vem vet, kanske hoppar jag och min fatbike av i Klövsjö i kväll och jag klämmer av veckans sista intervallpass upp för skoterleden längs med Torvallen, tar en kvällstur på skidorna eller bara hänger i soffan i kväll. Vi får se.

Hursom väntar en helg som jag längtat efter!

1

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: