cykelsommar

En lekfull cykelsommar

cykelsommar

Sådant här längtar jag till. Lek och teknikträning och suddiga bilder. Fugelsta bjuder på mycket roligt.

Förra året i början av april postade jag ett inlägg som bubblade av cykellängtan. Av längtan till pumptrack, stigar och lek på cykeln. Så där kravlöst och med mycket afterbike-glass. Det var precis innan cykelsäsongen drog i gång på riktigt och jag skulle förbereda mig för en tävlingssommar. Bygga starka och uthålliga ben i backarna runt vår stuga och köra mig intervalltrött på Frösöns stigar. Min oro över få timmar på trainern under vintern och desto mer skidpass skulle ha gjort mig svagare var onödig. Jag var starkare än någonsin på cykeln. Självklart så fanns den lekfulla cyklingen med mig även under sommaren även om det blev färre afterbike-glassar än jag tänkt.

Nu i slutet av mars är de där timmarna återigen nästan obefintliga på trainern. Två gånger har den kommit till användning i vinter. Jag har däremot cyklar mycket mer utomhus och lekt mig igenom en vinter på cykel. Nu kommer det där suget igen. Efter att få cykla stig och leka. Och det som känns allra bäst ju nu är att jag kommer att leka mig igenom hela sommaren. Utan någon som helst tanke på att vara bäst det när gäller. Inte på cykeln och inte i löparskorna. Jag har visserligen ett galet långt mtb-lopp framför mig  höst då jag och Hasse tillsammans ska ta oss igenom Ragunda 100 miles. Visst kommer tävlingsfjärilarna att göra sig påminda och hornen växa ut samtidigt som jag nålar nummerlapp på tröjan. Jag kommer säkert att köra Vemdalen Bike Challenge och Lofsjön runt. Kanske något långlopp. Eller så hoppar jag över det.

Det är ju precis den känslan som just nu är så skön, att det väntar en lekfull cykelsommar. Hasse har köpt fullgung och vill köra mycket i Fugelsta, de handbyggda stigarna som faktiskt fungerar rätt skapligt med hardtail. Jag kommer att leka där precis som i somras. Jag kommer att köra mitt snabbaste runt Frösön mer än gång och pressa mina Strava-tider runt stugan. För även om jag ska leka sommaren 2016 är det alltid roligt med backar och Strava-segment. Jag kommer att rulla solskenspass på racern och upptäcka mina cykelstigar i löparskor. Spendera många timmar med dotter-häng på cykel och troligtvis bli ifrån åkt på stig. Jag kommer att följa med på så många Happyrides jag orkar med och ägna många helger åt stigfinnarturer i Vemdalen. Helger som i år inte kommer att vara fullbokade redan i april.

Lite spännande är det dock att se hur cykelbenen är efter det där långa skidloppet är över. Se om vinterns skidåkning gav lika mycket effekt som förra året och framförallt se hur all vintercykling på snö och smala stigar gjort för tekniken och balansen! Snabb lär jag knappast vara men det behöver jag inte.

cykelsommar

Vi ska cykla snyggt, tekniskt, i keps och göra en hel massa fula grimaser Cecilia och jag i sommar!

 

Jag skulle väl ljuga om jag sa att jag inte kommer att sakna tävlingscirkusen. Alla nummerlappar som ska nålas, alla fjärilar, tröttheten efteråt, ruset i kroppen när det flyter fint över stigarna och benen surrar av kraft, egoboosten att stå på pallen och alla timmar i bil till och från tävlingar och framförallt alla härliga människor jag träffar. Men det kommer fler somrar, det är jag helt säker på. Dessutom finns det så många fina bloggare som skriver race-reports som jag kan läsa och ta del av för att stilla tävlingssuget.  Som ElnaLinda och härliga Mattias bland annat. 

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: