• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • En tur till Mumindalen för att göra skidben till cykelben

En tur till Mumindalen för att göra skidben till cykelben

Vi har trampat stigen Snusmumriken, Lilla My och Hemulen. Tre riktigt fina stigfynd. Sådana där tallmostigar som det inte finns så många av här. Trixiga svängar mellan träd, kittlande utförskörning och korta knäppor som med fart kommer att kännas i benen. I dag kändes det ingenting i benen. Planen var intervaller men jag vaknade med täppt näsa och orken fanns inte där. Det är så många faktorer som gör att måendet just nu inte är på topp. Inget jag i dag går något djupare in på i bloggen.

I stället för att bli riktigt trött cyklade Hasse och jag bort nästan två timmar i Torvallaskogarna. På låg puls försöker jag göra skidben till cykelben och tänker att alla minuter gör gott. Intervaller och sprätt tar jag när det är mer balans och motivationen finns där. Benen börjar förstå att de kan cykla och tekniken sitter fint redan nu. Förra sommarens träning har gett resultat. Det fina är ändå att det finns så mycket mer att lära och utveckla när det kommer till mountainbike.

Det är så mycket tjafs om att cyklisters vara eller icke vara på stigarna. Framförallt på Frösön. Så pass att suget att cykla där har försvunnit. I stället letar vi stig på andra ställen runt stan där det rör sig mindre människor. Jag hoppas att det blåser över och inte utvecklas till något ännu värre.

Nåväl i morgon är det onsdag. Det är snart helg och vi ska åka till Rättvik. För att bara ta det lugnt som dottern sa. Långt i från valborgsmässofirande som 17-åringen helst av vill slippa. ”Det är så mycket supande”. Hon har rätt. Den värsta helgen för ungdomarna. I stället ska vi grilla, umgås med Hasses pappa och åka till Leksand och Asaklitt för att cykla blå spåret. En valborg helt i vår smak!

3

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: