För ett år sedan

För ett år sedan hade vi bytt en blöt och regnig jämtlandshöst mot sommarvärme i Torrevieja. Bytt många lager kläder mot korta ben på cykelbyxorna och solglas. Grovmönstrade mtb-däck till smala racerhjul och stämplat ut för en veckas cykelsemester.

Det var första året som vi åkte ned på hösten i stället för i månadsskiftet april/maj. Efter den regniga och kalla sommaren var var kändes höstresan som en vinstlott. Vi åkte ned tillsammans med Erika och Claes för riktig off-seasoncykling. Alla cykelmål var avprickade, det fanns inget tanke att köra mängd för att vänja kroppen så som vi gjort de vårar vi varit nere. Vi skulle bara njuta av fint väder, lika fin cykling och roligt umgänge en vecka. Cecilia var med för andra året.

Det blev en otroligt fin och rolig vecka. Vi fick visa våra guldkorn till turer och dricka mängder med cortado och Fanta Lemon i de små spanska byarna vi passerade. Vi badade för första gången i havet. Något vi inte gjort tidigare år eftersom vattnet varit lite för kallt för oss. Då på höstkanten var det fortfarande varmt och skönt. Vädret lite varmare än i april/maj och lite jobbigare att cykla men det gjorde inget. Vi fick ju värme!

Vi hade klättrat upp mot Torremendo, kört runt den blåa sjön som jag kallade för en finare variant av Brunfloviken runt här hemma. Vi hade även fått visa vår allra finaste runda, den över Avileses och baren med de tärningsspelande spanjorerna. Den rundan finns att läsa om här.

Vi fick cykla i Rebate, det som Björn Westergren visade oss första året vi var där. Ett naturreservat med slingrande vägar, sköna korta klättringar och lika roliga utförslöpor. Rebate med sina apelsinodlingar och Pinjeträd och det som jag förknippar så med cyklingen runt området vi brukar vara i.

Det blev en vecka med lika mycket skratt, god mat som cykling. Långa kvällar ute på altanen i huset vi brukar hyra. Det med citronträdet och chikadorna som lät i buskarna. Långt borta från höstrusket i Sverige.

I år blev det ingen resa till Spanien och det känns lite tomt. Men å andra sidan fick vi en sommar att minnas länge. Som var lika het som den spanska värmen och med lika mycket fin cykling än om mindre på racer. Men Spanien finns kvar och jag tror med all säkerhet att vi kommer att åka dit igen!

Är du nyfiken på cyklingen runt Torrevieja skrev jag för något år sedan en guide dit. Där finns mina bästa tips på rundor och lite annat som kan vara bra att veta om man planerar att åka dit!

 

1

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: