• Home
 • /
 • Cykligt
 • /
 • Ett bloggtips och glass och bok i stället för tempo

Ett bloggtips och glass och bok i stället för tempo

God kväll!
Vi börjar med ett bloggtips tycker jag. Anna Jansson en ständigt inspirerande tjej har skrivit ett inlägg om hennes äventyr i riktiga berg. Ett inlägg som jag läst flera gånger och jag även tycker ni ska läsa! Hon har pannben som inte är av denna värld, är ruggigt stark och bara så bra. Under tourens sista dagar när jag låg hemma sjuk frågade jag Hasse gång på gång när ”Annas backe” skulle komma. Så nyfiken på var hon hade cyklat. Respekt säger jag och vet ni? Suget efter riktiga berg blir allt större. In med mer upplevleselopp nästa år och mindre hetsjakt i D30-klassen på långlopp.

Fräck printscreen från Annas blogg.

Fräck printscreen från Annas blogg.

På tal om hetslopp så tänkte jag ju i måndags att jag skulle köra Tandtrampen i dag. Ett tempolopp i Jämtlandserien. Jag har ju längtat efter tempo sedan Hammerdal tidigare i somras. Men i bland så säger kroppen stopp och belägg. Jag har känt mig sliten ett tag. Tuffa intervaller har fått stå tillbaka. Orken har inte funnits. Denna vecka har jag varit så sovtrött att det har varit en pina på jobbet. I går efter tjejcyklingen i Fugelsta tänkte jag lägga mig direkt när jag kom hem men så piggnade jag på och kom ändå inte i säng förens strax före midnatt. När klockan ringde vid halvsex hade jag kunnat betala mycket för att få somna om. Insåg redan då att ett tempolopp i kväll skulle bara göra mig ännu tröttare och inte ett dugg bättre inför helgens lopp.

Balansen mellan sömn, mat och träning vacklar lite just nu. När jag blir så här trött beror det oftast på att jag helt enkelt ätit för lite i förhållande till träningen och slarvat med sömnen. Redan efter en timme efter frukosten var jag så hungrig på jobbet att jag inte kunde få ut något vettigt i  mitt utredningskrivande. Piggnade på efter tiofikat och dippade igen efter en timme. Efter en stor lunch återkom jag till livet och så trött igen. Jag bestämde mig helt enkelt för att ägna eftermiddagen och kvällen med en bra bok, lite glass till efterätt och nu lite packning inför helgens utflykt till Norge och Grenserittet. Egentligen kanske jag skulle ha besökt stråket, solen skiner och folk häromkring vallfärdar ned till Badhusparken för öl i plastglas och mat på papptallrikar. Men jag har ingen lust, inte min grej och aboslut inte i kväll. Nej jag trivs rätt bra här solo på Ringvägen.

Kanske, kanske är jag så pass pigg i morgon att det blir en earlybird på cykel. Mest för att bara rulla innan stan har vaknat. Om jag inte orkar är det inte hela världen. Jag är i rätt bra form ändå inför helgen!

Jag har precis upptäkt denna serie. Så bra!

Jag har precis upptäkt denna serie. Så bra!

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

 • Sara Borg

  juli 30, 2015 at 08:08

  Har du kollat dina järnvärden? Kanske kan vara en idé. Har tänkt själv att jag borde ta tag i det men tycker mig ha piggnat till lite nu efter en period med sånär förlamande trötthet bitvis, som är väldigt olikt mig. Lyssnade på en podd häromdagen med en löpartjej som sa att det blev som en ny värld när hon började med järntillskott efter att ha fått sina värden kontrollerade. Hon trodde det var träningen som gjorde henne slut. Det var det inte….
  Sara Borg recently posted…UTE PÅ DJUPT VATTENMy Profile

  Svara

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: