• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • Ett cykligt påskägg med tips från internetet

Ett cykligt påskägg med tips från internetet

Nämen vad säger ni? Ska vi lyfta den där här bloggen upp ur deppträsket? Jag tycker det. När ni läser det här sitter jag och Hasse  i bilen ned till Rättvik för att fira påsken hos svärfar. Bak i bilen ligger våra cyklar och jag hoppas på fin cykling i skogarna runt Rättvik. Benen är lite sega efter min och Hasses backintervallfest på 12 korta spurter i går kväll. Ingen rapport om den mer än det var jobbigt. Precis som det ska vara. Bilder från spektaklet finns på våra instagramkonton för den om är intresserad.

Vi lämnar det och övergår till påskägg i stället. Cykliga sådana. Lite tips från internetet igen. Martin ville ju ha mer av den varan.

Det är vår och inför sommaren är det alltid roligt att kika på lite nya cykelkläder eller hur? Ett intressant märke är Voids. Svenskt med grund i Göteborg. Deras nya kollektion är supersnygg tycker jag. Prickar som piggar upp och lite kamoflauge. Alltid roligt med svenska märken och något som utmanar de vanliga märkerna.
Den svarta cykeltröjan med små färgglada prickar står högt på min önskelista. Det är en herrmodell men det är väl de flesta av mina cykeltröjor. Vad säger ni om märket? Hiss eller diss?

När vi ändå är inne på vår och stundande sommar tycker jag att du ska ta och anmäla dig något trevligt lopp!  Et nytt spännande mtb-lopp är Pearl Izumi MTB Skandisloppet i Uppsala den 10 maj.

Eller varför inte slänga in en anmälan till ett av våra fina långlopp? Info hittar du på Långloppscupens hemsida.  Du behöver inte vara inbiten mtb-cyklist eller vilja tävla. Måna av loppen har kortare versioner av sin flaggskepp och självklart motionsklasser! Jag kan nästan lova dig att det blir ett minne för livet. Banorna är roliga och folket som hänger i långloppscirkusen är trevliga prickar. Våga utmana dig lite! Jag skrev ett uppskattat inlägg för två år sedan för dig som är nyfiken på långlopp. Här hittar du det.

På tal om kläder så skrev Katja häromdagen tankar om man är sig själv med cykelkläder på. Katja skriver alltid pricksäkert och roligt på sin blogg. En av mina favvobloggare och stora inspiratör. Har du inte upptäckt hennes blogg ännu tycker jag att det hög tid att du gör det! Marsch in dit NU!

Pinterest, stället som jag kan förlora mig helt i bland. Där finns allt. Jag verkligen menar allt. Framförallt så mycket inspo kring cykling. Du skapar ett konto och skapar ”boards” med olika bilder. Som cyklar. Hittar du en bild ”pin it”. Har du egna bilder- lägg upp dem! Hitta andra med samma intresse och följ deras ”boards”.  Gillar du heminredning finns en uppsjö av det, likaväl ordspråk och andra motivationsbilder. Ett perfekt tidsfördriv om vädret i vår inte tillåter aktiveter.

Två bonustips som avslutning!

Almost like the Alps….

Många åker ju utomlands den här perioden på året. Cyklar berg och dricker java i solen. Så gör vi också. Men har du ingen resa planerad, en plånbok som säger stopp men ändå vill ha lite semester/träningslägersfeeling? Samla i hop några sköna cykelpolare. Reka och sätt i hop nya cukelturer i ditt närområde. Tvätta upp dina finaste cykelkläder. Hitta lite backar och ge er ut och samla höjdmeter tillsammans.  Fikat intas på lämpligt ställe i ditt närområde. Ett roligt sätt att hitta nya ställen att cykla på och en helg sätter sprätt på lite vårsega ben. Förhoppningsvis skiner solen också! På Strava finns nu en samla-höjdmeterutmaning under april. Något att haka på kanske?

Bästa bara skölja ur-benen-låten på trainern för tillfället Floggy Mollys Float. Skönt driv. Sedan behöver vi ju inte diskutera texten som innehåller mycket sprit. Vi säger att låten är bra helt enkelt!


Slutligen önskar jag en glad påsk! Kommer nog med all säkerhet att peppra bloggen med titta-jag-har-cyklat-stig den här långhelgen. Det får ni stå ut med.

0

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

4 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: