• Home
  • /
  • Cykligt
  • /
  • Ett kyligt genrep inför Nalovardo Fatbike Race

Ett kyligt genrep inför Nalovardo Fatbike Race

I går bjöd Östersund på riktigt fint vårvinterväder. Sol som värmde och skugga som bet rejält i kinderna. Vi stannade hemma i stan eftersom vädret skulle vara lite lurigt med mycket snöfall och blåst nere i stugan. Så som hemma i stan men lite värre. Nu är ju väder som bekant väder och söndagen hade bjudit på lika fint väder där som här.

Men det är i bland skönt att bara vara hemma. Komma i kapp med saker i lägenheten och framförallt lufta cykelbenen lite. Det är mindre än två veckor kvar till Nalovardo Fatbike Race. Träningen inför har varit lika bristfällig som inför Nattvasan som är på fredag. Visst har jag kört några zwiftpass i intervallform, jag har trampat nästan 50 mil på Fatbiken i vinter men ändå. Det är långt till några bra cykelben. Men det är inte så konstigt ändå. Det är ju inte vintertid som jag är i cykelform.

Jag siktar inte heller på att placera mig bra på Nalovardo. Jag ser det som ett äventyr i vackra omgivningar. Få cykla på en annan plats på ett annat sätt än jag är van i motionsloppsväg. För det är inte bara formen som sätter käppar i hjulen för att åka fort. Det är även det faktum att min fatbike är galet tung och otymplig att cykla fort på. Det går inte utan att tungan hänger långt utanför munnen och farten ändå bara är marginellt högre. Bara däcken väger mer än 2 kg. Som bekant är det just roterande massa som är det sämsta om man vill lätta en cykel.

Det ska också om man får tro vädret bli riktigt kallt under tävlingsdagen. Att då köra för öppna spett kommer jag aldrig klara av med mina känsliga luftrör. Även med en airtrim blir det svårt. Den är inte riktigt gjord för andning i maxpuls. Men det gör inget. För det ska bli så roligt att få åka i väg och cykla. Få uppleva fjäll, vyer och träffa skönt cykelfolk.

Men även om vi inte siktar högt så har vi ändå genrepat. Känt på kylan, på mjuka skoterspår och lite hårdare stigar. Kämpat med balansen på smala gångstråk i skogen och fått frysa om fötter och händer. Provat vilket underställ och jacka som kommer att passa bäst och bestämt oss för att köpa frystejp för kindernas skull. Det blev med andra ord en bra söndag hemma i stan som gav många lösningar på saker vi funderat på. Dessutom fick jag en stor dos D-vitamin och fick trampa lite lugnt.

För en gång skull drack vi inget kaffe på turen. Vi hade en termos med oss men hittade inget ställe att stanna vid. Det var helt enkelt för mycket snö för att hitta en plats att sitta på. Kaffet drack vi hemma i stället efter 2.5 timmars lugn cykling. En fin avslutning på helgen och även om det är full vinter fortfarande har jag lite vårkänslor. Jag undrar bara om stigarna blir snöfria innan midsommar.

5

Endorfinberonde träningsnörd, mamma och fjällräv och som driver en av Sveriges största cykelbloggar. Cyklar skog, fjäll och landsväg och trivs allra bäst i stigcyklarshorts med kaffetermos i ryggsäcken. Tävlar i MTB och åker skidor vintertid.

2 Comments

Lämna ett svar

CommentLuv badge

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: